Факти, Анализи, Коментари
   8 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бойко Борисов иска вето на Закона за съдебната власт
14 Юни 2012
Премиерът счита, че не трябва в този Висш съдебен съвет да има кариерни бонуси

Аз ще приветствам президента Плевнелиев с две от нещата в Закона за съдебната власт – да му наложи вето и да го върне. Това каза премиерът Бойко Борисов в Пловдив.

Борисов счита, че не трябва в този Висш съдебен съвет да има кариерни бонуси. "С нищо не си го е заслужил", категоричен бе той. "Така че надявам се президентът някъде вторник - сряда да го върне, веднага да се започне процедура и да се прегласува, като подчерта, че по принцип нито президентът, нито премиерът нямат право да коментират за ВСС, защото е независим орган.

"Аз с хилядите условности отпред взех решение и като председател на ГЕРБ, ГЕРБ не би подкрепила политически този ВСС да избира главния прокурор. Борисов заяви, че не би се месил изобщо в тази дейност. След като му бе напомнено, че именно ГЕРБ внесоха промените в закона за съдебната власт, Борисов отговори: И ГЕРБ ще внесе да ги промени сега. На въпрос защо въобще бяха приети и трябваше ли да се стига дотук, Борисов отговори, че има много аргументи "за" и "против". Очаквайте подробности. /БГНЕС


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.