Факти, Анализи, Коментари
   8 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Red Hot Chili Peppers отдават почит на починал приятел
14 Юни 2012
Песента “Brendan's Death Song” се ражда в първия ден от репетициите на групата за новия албум, когато музикантите получат вестта за смъртта на Brendan Mullen

Мултиплатинената рок група Red Hot Chili Peppers пуска четвърти сингъл от успешния си актуален албум “I’m With You”, който излезе през 2011 година - песента "Brendan's Death Song". Въпреки че досега не беше издадена като сингъл, не е въртяна по радио станциите и остава сравнително непозната, читателите на списание Rolling Stone я наредиха на #10 в анкетата за най-добри песни на 2011 година. В статия, посветена на групата, изданието отбелязва: “Brendan’s Death Song” започва като една от най-нежните балади на бандата, но се развива в едно силно и интензивно парче, разкриващо таланта на новия китарист Josh Klinghoffer.”

“Brendan’s Death Song” е посветена на Brendan Mullen, основател на “The Masque” – малък пънк рок клуб, важна част от ранната L.A. пънк сцена, който е един от първите музикални промоутъри, забелязали таланта на музикантите. През далечната 1983 година Anthony Kiedis и Flea посетили един клуб в Лос Анджелис, където пуснали своя демо запис на Mullen, танцувайки едновременно с това като луди наоколо в типичен Pepper стил. Това, което чул и видял Mullen от дуото, го впечатлило и предложил на Red Hot Chili Peppers да подгряват предстоящото шоу на бандата Bad Brains. Така се слага началото на  едно дългогодишното приятелство и сътрудничество между тях. Освен това Mullen работи и върху биографията на групата “Red Hot Chili Peppers: An Oral/Visual History”, която излиза през 2010 година.

В интервю за списание Q от 2011 година Anthony Kiedis споделя, че Mullen умира в първия ден от репетициите за новия албум. Kiedis разкрива, че получил смс за смъртта и информирал останалите членове на групата, когато отишъл в студиото. Без да говорят помежду си, музикантите мигновено започнали да свирят, от което се родила основата на бъдещата песен. Kiedis отбелязва, че парчето носи усещането за смъртен марш, но в края на краищата “песента е повече тържество, отколкото скръбен химн”. Kiedis посочва своята любима част от песента, която е много по-мрачна и носи усещане за падане в тъмна бездна, а китаристът Josh Klinghoffer описва  “Brendan’s Death Song” отчасти като акустично ридание, отчасти като галопиращо хард рок изпращане.

Неотдавна се появиха снимки и клипчета от снимачния процес в Ню Орлиънс на музикалното видео към “Brendan’s Death Song”. Режисьор на видеото и този път е Marc Klasfeld, чието дело са два от предишните клипове от албума, тези към песните “The Adventures Of Rain Dance Maggie” и “Monarchy Of Roses”. Главната концепция на видеото е да бъде заснето в стил джаз погребение, при което група от музиканти свири и марширува в погребална процесия.

Албумът “I’m With You” на Red Hot Chili Peppers е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.