Факти, Анализи, Коментари
   29 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Linkin Park отбелязват най-висок скок в класацията Social 50 на Billboard
7 Май 2012
Групата издава новия си албум “LIVING THINGS” на 26 юни

Съчетавайки поредица от новини около предстоящия си нов албум "LIVING THINGS" и издаването на първия сингъл от него “Burn It Down” с успоредни онлайн състезания и промоции, Linkin Park успяха да отбележат най-големия скок в чарта Social 50 на Billboard тази седмица, изкачвайки се от No 24 до No 10.

Класацията Social 50 отчита най-популярните артисти в YouTube, Vevo, Facebook, Twitter и MySpace, използвайки формула, която отброява седмичното добавянето на нови приятели / фенове/ последователи наред със седмичния брой посещения на страницата на даден изпълнител или група и седмичните прослушвания на песните.

Въпреки, че предстоящият да излезе пети студиен албум на Linkin Park "LIVING THINGS" ще бъде издаден на 26 юни, бандата успя да засили очакването за новия запис, превръщайки целия процес в една игра. На 16 април феновете отключиха първия сингъл от албума, “Burn It Down”, като играха интерактивна игра на един от многото микро-сайта на групата.

Освен това на 16 април при предварителните поръчки на самия албум феновете получиха възможността веднага да свалят песента “Burn It Down”, да се абонират за получаване на нов ремикс всеки месец на парче от албума "LIVING THINGS" и шанса да се сдобият по-рано с билети за техните предстоящи турнета, съответно в Северна Америка и Европа. На същия ден бандата анонсира и по-ранните продажби за датите от своето Honda Civic Tour, на което ще свирят заедно с групите Incubus и Mutemath.

Благодарение на перманентните захранвания с нова информация и създаването на играта около периода на издаване на сингъла, Linkin Park успяха да ангажират вниманието на своите фенове и да генерират по този начин висока посещаемост във Facebook, отчитайки над 15 хиляди харесвания и 500 коментара.

В първата седмица от излизането си сингълът “Burn It Down” попада в топ 20 на iTunes в редица държави: Обединеното кралство, Ирландия, Германия, Австрия, Швейцария, Люксембург, Швеция, Финландия, Норвегия, Италия, Полша, Чешка република, Япония, Литва. През същия период групата добави още 300 хиляди нови приятели във Facebook, а видеото с текст към песента  успя само за първите 3 дни в онлайн пространството да събере 2 милиона гледания.

Албумът “LIVING THINGS” на Linkin Park ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.