Факти, Анализи, Коментари
   29 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Смразяващият хорър "Чернобилски дневници" излиза 26 години след аварията в ядрената електроцентрала
3 Май 2012

Създателят на “Паранормална активност” Орен Пели е сценарист и продуцент на лентата „Чернобилски дневници” е по оригиналният сюжет на Орен Пели, майсторът, който за пръв път ужаси зрителите с новаторския си трилър „Паранормална активност”.

Филмът проследява историята на шестима млади туристи, които в стремежа си да извървят неутъпкани пътеки, наемат гид за „екстремни пътувания”. Като пренебрегва предупрежденията, той ги води в град Припят, някогашен дом на работниците от Чернобилската ядрена електроцентрала, но изоставен след катастрофата отпреди 26 години. След кратка обиколка на обезлюдения град, групата се оказва разцепена и членовете й откриват, че не са сами.

„Чернобилски дневници” е режисьорски дебют на Брадли Паркър, а адаптацията на сценария е дело на Орен Пели, Кари Ван Дайк и по-младия му брат Шейн Ван Дайк.

Основният актьорският екип, подбран от създателите на филма, включва млади и нови лица за големия екран. Сред тях са актьорът и певец Джеси Маккартни, Джонатан Садовски,  норвежката актриса Ингрид Болсо Бердал, Оливия Дъдли, австралиецът Нейтън Филипс и младата Девин Кели. Двама актьори ветерани представят руското присъствие в лентата – Паша Г. Лучников и Дмитрий Дяченко, познат у нас от ролята на главатаря на руската мафия в ТВ сериала „Синовете на Анархията”.

Хорърът „Чернобилски дневници” излиза на голям екран у нас на 25 май 2012 г.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.