Факти, Анализи, Коментари
   29 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Jason Mraz жъне успехи с “Love Is A Four Letter Word”
27 Април 2012
Новият албум на наградения с Грами певец дебютира на No2, а сингълът “I Won’t Give Up” надмина един милион продажби

Изпълнителят на Atlantic Records, Jason Mraz, направи впечатляващ дебют с изключително добре приетия си нов албум. “Love Is A Four Letter Word” влиза в Billboard 200 под No2 с над 100 000 продадени копия, като се превръща в най-високия дебют за печелилия награда Грами певец и текстописец досега. В същото време пилотният хит сингъл от албума, “I Won’t Give Up”, доби платинен статус тази седмица, надвишавайки един милион продажби.
 
Mraz ще отбележи успеха си с пълна програма от лайв участия, включително и  записването на очакваната с нетърпение негово поява във VH1 Storytellers. Епизодът , който ще бъде заснет по-късно тази седмица пред специално поканена публика в Ню Йорк, ще бъде излъчен за първи път на 1 юни.

Освен това, Mraz ще направи поредица телевизионни гостувания, включително в Watch What Happens Live по Bravo на 26 април и Tavis Smiley по PBS на 1 май. На 15 май екипът на “Glee” ще изпълни специална версия на неговата песен “I Won’t Give Up”. Това лято пък Mraz ще изнесе серия летни концерти. Лайв изпълненията ще последват скорошните гостувания на певеца в Late Show with David Letterman по CBS, Chelsea Lately по E!, Today по NBC и Jimmy Kimmel Live! по ABC, както и в два епизода на Ellen DeGeneres Show.

Телевизионните му участия ще предшестват началото на очакваното с нетърпение световно турне на изпълнителя, наречено “Tour Is A Four Letter Word”.  Световната обиколка ще започне в началото на юни с няколко дати в Южна Корея, Тайланд, Малайзия, Индонезия, Хонконг, Тайван и Сингапур. От там Mraz ще се завърне у дома за най-голямото си турне в Северна Америка досега., което ще започне на 9 август в Lakefront Arena в Ню Орлиънс. Заедно с Mraz на всички шоута от северноамериканската част от турнето му ще бъде и неговата колежка от лейбъла Atlantic Records, певицата Christina Perri. След това “Tour Is A Four Letter Word” ще се пренесе в Европа за серия от концерти, включително във Франция, Германия и в известната O2 Arena в Лондон.

Продуциран от многократно награждавания с Грами Joe Chiccarelli(The White Stripes, Christina Perri, My Morning Jacket), “Love Is A Four Letter Word” е най-добрият и най-успешен албум на Mraz  към днешна дата. Изпълнен с великолепни характерни аранжименти и отличителни вокали, албумът – четвърти студиен запис за Mraz и първо ново издание от 2008 година насам, когато той издава епохалния “We Sing. We Dance. We Steal Things.” – напълно затвърждава позициите на базирания в Сан Диего певец и текстописец като един от най-разнообразните и плодовити артисти  в съвременния поп.

От “Love Is A Four Letter Word” излиза и хит сингълът “I Won’t Give Up”, който се доказа като тотален поп хит за Mraz с общо над 1 милион продажби.

“I Won’t Give Up” дебютира на първа позиция в чарта Digital Songs на Billboard, една седмица след излизането си през януари – това е първият No1 дебют в Digital Songs след “She Will (Feat. Drake)” на Lil’ Wayne, оглавила чарта през август 2011 година. Песента също така успява бързо да се изкачи до No1 в чартовете на iTunes, Top Songs и Top Pop Songs, като едновременно застава на първа позиция в редица чартове на дигиталните магазини  по света. Парчето попада  и в топ 10 на Hot AC radio.

Видеото към “I Won’t Give Up” – режисирано от всепризнатия Mark Pellington (Bruce Springsteen, U2, Pearl Jam) –  регистрира висока ротация по VH1, където в момента е под No6 в Top 20 Music Video Countdown на канала. Клипът е гледан от над 4 милиона потребители на YouTube на официалния канал на Mraz. А освен това видеото с добавен текст към песента е събрало над 17 милиона гледания след изненадващата му поява по-рано тази година.

Необикновеното музикално пътешествие на един от най-талантливите поп артисти на съвременната музика, Jason Mraz, му печели две награди Грами, както и шест номинации за престижното отличие.

Третият му албум “We Sing. We Dance. We Steal Things.” от 2008 година се радваше на невероятен успех и получи златен, платинен и мулти-платинен сертификат  в 21 страни по света.

Пилотният сингъл от албума “I’m Yours” получи награда ASCAP през 2010 година за “Песен на годината” и също така държи рекорда за най-дълго престояла песен в класацията Hot 100 в историята Billboard. Талантливият текстописец Mraz е удостояван с  редица отличия, включително с почетната  Hal David Starlight Award на Songwriters Hall of Fame, с която се награждават даровитите автори на песни, които са оказали значително влияние върху музикалната индустрия чрез свои оригинални песни.

Новият албум “Love Is A Four Letter Word” на Jason Mraz е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.