Факти, Анализи, Коментари
   7 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Skrillex + Damian Marley = Дъбреге
26 Април 2012
Дъбспеп продуцентът Skrillex пусна съвместно парче с най-малкия син на Bob Marley

Радващият се на широка популярност на световната дъбстеп сцена, продуцентът Skrillex, прави крачка встрани от обичайния си механичен и тежък звук, като се сработва с най-малкия син на легендарния Bob Marley, Damian Marley, а резултатът от съвместната им работа е “Make It Bun Dem” – парче не приличащо на нищо от това, което сме чували от него досега.

Забележимата еволюция на дъбстепа и неговото проникване в другите стилове прави още една стъпка напред именно с тази колаборацията между Skrillex и Damian Marley, като съвместното им парче не само манифестира себе си в дъб културата, но и развива цял един нов поджанр на електронната музика, какъвто е дъбрегето.


Смесването на изобилие от дъбстеп от Skrillex  и вдъхновени от регето стихове на Damian Marley формират едно внушително съчетание с изненадваща мелодичност и достъпност.

Първоначално песента се появи под името “Rudeboy Bass”, по-рано тази година. И докато дъбстепът има очевидни корени в дъб музиката и продуценти като Rusko са правили вдъхновен от регето дъбстеп и преди, то тази връзка беше твърде неясна досега. Дъбстепът обаче успя да се развие от лондонски ъндърграунд феномен до любима музика на по-голямата част от младото поколение, а никой не е направил повече за този стил от Skrillex. Сега “Rudeboy Bass”, която излиза този път с новото заглавие, предлага нов  щрих върху смесването на реге и дъбстеп. Една част дъбстеп и еднаква част реге – ражда се един фантастичен микс, какъвто е  “Make It Bun Dem”, парче с потенциала да се превърне  в голям хит и за двамата артисти.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.