Факти, Анализи, Коментари
   28 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
fun. владеят 2012 година
6 Април 2012
“We Are Young (Feat. Janelle Monаe)” е най-продаваният сингъл на годината досега

fun. постигнаха още един успех със своя дебютен No 1 хит, “We Are Young (Feat. Janelle Monаe)”. Сингълът се превърна в най-продаваното парче на 2012 година досега и вече отчете близо 3 милиона продажби.

“We Are Young” – включена в  сензационния нов албум на бандата, “Some Nights” – продължава да владее първата позиция в класацията Hot 100 на Billboard, където се задържа четири последователни седмици. Освен това песента прекара шест седмици на върха на чарта Top Digital Songs, като доминира вече трета седмица и в новия чарт на Billboard, Top On-Demand Songs. И това не е всичко, “We Are Young” влезе в топ 5 на Top Radio Songs, спечелвайки наградата “Greatest Gainer” на седмицата. Парчето в момента е на No 2 в Top Rock Songs, както и на No 7 в чарта Top Pop Songs.
 
fun., които наскоро украсиха корицата на списание Billboard, ще отбележат огромния успех на “We Are Young” със силно очакваното им изпълнение в “Късното шоу на Дейвид Летърман” по CBS, което ще се излъчи на 23 април.

Базираната в Ню Йорк банда в момента е в разгара на своето голямо турне като хедлайнери, билетите за което са на изчерпване. Обиколката, която включва разпродадено шоу в известния клуб Barfly в Лондон на 14 май, ще достигне своята кулминация с няколко разпродадени концерта на Terminal 5 в Ню Йорк на 16 и 17 юни.

Радващи се на всеобщото одобрение за дебютния си албум от 2009 година, “Aim And Ignite”, fun. решават да затвърдят позициите си със “Some Nights”, като се сработват с известния продуцент Jeff Bhasker (Kanye West, Jay-Z, Alicia Keys, Beyoncее, Drake). Бандата и Bhasker успяват да създадат характерното за fun. звучене, смесвайки енергични мелодии с елементи на хип-хоп.

Издаден на 21 февруари, “Some Nights” влиза в чарта Top Current Albums на Billboard на втора позиция, както и в топ 3 на Billboard 200. В допълнение към този грандиозен успех, албумът си спечелва и възторжените отзиви от страна на критиката. Списание “Rolling Stone” възхвалява тяхната смесица от “класическа поп мелодичност с рококо рок & рол”, а за Nate Ruess казва: “огромен глас, сложен и с бродуейска самоувереност”. Изданието AbsolutePunk.net пък обобщава успеха на fun., давайки му оценка 9.5 от 10, и определя “Some Nights” като “смел, авантюристичен и грандиозен албум, от какъвто чартовете Top 40 се нуждаят в момента”.

Албумът “Some Nights” на fun. е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.