Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ИГРИТЕ НА ГЛАДА се превърна в световен културен феномен с три първи места за филм, книга и саундтрак
5 Април 2012
Само за 10 дни лентата реализира световен бокс офис приход от 365 млн. долара

Игрите на глада се превърна в истински културен феномен, след като преди дни реализира изключително постижение - историята завоюва три първи места в три емблематични класации – книга бестселър №1 в САЩ, филм №1 в премиерния си уикенд в САЩ и повечето страни по света и саундтрак № 1 в класацията Топ 200 на сп. Билборд.

Филмът Игрите на глада счупи няколко рекорда в киноиндустрията и успя да спечели зрителите по света. В много страни, включително и у нас, оглави бокс офиса в премиерния си уикенд и продължава да пълни киносалоните. С 251 млн. долара спечелени за първите 10 дни само в САЩ Игрите на глада е първият филм до сега, преминал толкова бързо границата от 250 млн., който не е продължение от популярна поредица.

Трилогията романи на Сюзан Колинс „Игрите на глада”, която е безспорен лидер по продажби в много страни по света, се изкачи и у нас до най-продавана книга в повечето книжарници и за периода 19-25 март поредицата оглави класацията „Книга за теб”.

Спечелил многобройни фенове по света със завладяващата история, филмът грабна зрителите и с изключително силния саундтрак "THE HUNGER GAMES": SONGS FROM DISTRICT 12 AND BEYOND, чийто продуцент е носителят на 12 награди „Грами” T Bone Burnett. От ноември 2009 г. това е първият саундтрак, който оглавява класацията Топ 200 на сп. Билборд, а само за няколко часа след старта на продажбите в iTunes, зае и челната позиция в  iTunes Top Albums. В него влизат 17 ексклузивни парчета, дело на едни от най-популярните музикални изпълнители в момента като Maroon 5, Тейлър Суифт, The Civil Wars, Arcade Fire, Kid Kudi, и др. Като допълнителен бонус феновете  получават възможност да свалят напълно безплатно парчето "Deep in the Meadow (Lullaby)" изпълнено от легендата Стинг - www.thehungergamesmovie.com/lullaby.

Добра новина за кино почитателите на Игрите на глада обявиха от студио Lionsgate, които вече подготвят втората екранизация по трилогията на Сюзан Колинс „Възпламеняване”. Участие в нея са потвърдили тримата млади актьори от лентата на Гари Рос, чиито изпълнения освен голяма крачка в актьорската професия им спечелиха симпатиите на зрителите, критиците и медиите. Дженифър Лорънс в ролята на Огненото момиче Катнис, Джош Хъчерсън в ролята на вторият победител в Игрите на глада Пийта и чаровният австралиец Лиъм Хемсуърт като Гейл, отново ще се появят заедно на големия екран през ноември догодина.

Игрите на глада може да се гледа в България, в Cinema City (София, Пловдив, Ст. Загора и Русе), Cinemax (Благоевград), Сливен и Габрово.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

subzero+1
10 Apr, 2012 | 01:40

подкрепям subzero - филма с бате арни също е класи над тази Twilight like смехория.. даже ето линк към впечатленията ми от филма:
http://mushmulka.blogspot.com/2012/04/blog-post.html

subzero
05 Apr, 2012 | 19:36

Който е дал пари за да го гледа на кино значи много се е минал! Този филм става за гледане на компа,но не и за кино! Просто не си струва голямата реклама. Филма е бледо копие на романа на Стивън Кинг - Бягащия мъж !


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.