Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Стартира "Берлинале 2012"
9 Февруари 2012
В конкурсната програма за Златна и Сребърна мечка са включени 18 филма
За десет дни, от днес до 19 февруари, германската столица е домакин на 62-то издание на Международния филмов фестивал "Берлинале". Продадена са 300 хиляди билети, ще бъдат показани 400 филма, а в Берлин са пристигнали около 20 хиляди филмови дейци от 115 държави.

Едва ли студеното време и рекордно ниските температури ще задържат берлинчани да не дойдат пред фестивалната зала, за да приветстват и да видят такива звезди като Жулиет Бинош, Робърт Патинсън, Мерил Стрийп, Анджелина Джоли, Сандра Бълок, Шарлот Гинсбург, Клайв Оуен, Шърлийз Терон, Евън Макгрегър и други.

В конкурсната програма за Златна и Сребърна мечка са включени 18 филма, между които "Желязната лейди", "Табу", "Метеорът", "Сбогом моя кралице", "Сестра", "Картичка от зоологическата градина", "Цветята на войната", "Милост", "Цезар трябва да умре" - филми с остра политическа и социална тематика, които третират проблеми на съвременния свят, социалното неравенство и трудната ежедневна битка на хората за оцеляване.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
12 Feb, 2012 | 01:45

Абъраму Ъ, ъ-ъ-ъ -
Абъраму Ъ, ъ-ъ-ъ.
Мой учител е Джъга,
Той мъ учи дъ кръдъ -
Ъ Ъ, ъ-ъ-ъ
Ъ Ъ, ъ и ъ.

Песен ут индийско муве "Бродяга", кога в 50те сме одили горди да го гледеме секи ден, и то с билете! - напълно нормално за раннато комунизе
- питайти дедовците си. По тая епоха нии сме пресичеле улицето на светофар, и то зелен. Но доде демокрацието и мувитета умреха, као и бугарите оглупеха.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.