Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Цирк дьо Солей ще представи спиращи дъха номера
3 Февруари 2012
Цирк дьо Солей идва в България за първи път на 3 февруари и ще забавлява малки и големи в продължение на 3 дена в столицата
Цирк дьо Солей идва в България за първи път на 3 февруари и ще забавлява малки и големи в продължение на 3 дена в столицата, съобщиха от София Мюзик Ентърпрайсис. Saltimbanco на Cirque Du Soleil ще изнесе 5 представления в зала "Арена Армеец София". На 3 февруари спектакълът е с начален час 20 ч. На 4 февруари в 16 и в 20 ч. ще бъдат представленията, а на 5 февруари - в 14 и 18 ч.

Впечатляващият спектакъл Saltimbanco на Cirque Du Soleilе известен със своята пищност и артистичност. Името му спектакъла, произлизащо от италианското "saltare in banco," и буквално означаващо "да подскочиш от мястото си", символизира живота в големите градове във всичките им многобройни форми: хората, живеещи там; малките им странности и прилики; семействата и социалните групи; шумът и глъчката на улиците и извисяващите се над тях небостъргачи. Многобройните български почитатели на Cirque Du Soleil ще се удивят от почти невъзможния баланс, подскоци и превъртания по време на уникалните циркови номера. Един от номерата е Руската люлка. По време на този номер, сцената, преобразена като детска площадка, е превзета от семейство барокови герои. Политайки от руската люлка, акробатите достигат до 12 метра височина, изпълнявайки във въздуха стаяващи дъха трикове. Те се приземяват или на собствените си крака или върху раменете на своите партньори, с чиято помощ създават една истинска човешка пирамида. Друг е номерът Бънджи. Четирима изпълнителя, свързани по между си в бънджи люлка, се приземяват и излитат нависоко, напълно неподвластни на законите за гравитация. Артистите танцуват въздушен балет под звуците на оперни мелодии, оставяйки зрителите с впечатлението че наблюдават величествени птици или ангели, реещи се в небето. Артистично колело - Артистът се появява на сцената върху велосипед само с едно колело, балансирайки единствено с ръцете си. Акробатът управлява колелото по начини, противоречащи на всякаква логика и закон за гравитация. И още много завласяващи и стаяващи дъха номера...

Cirque du Soleil е създаден през 1984 г. В компанията работят 5,000 души, в това число 1,300 артиста във всички проекти на цирка в повече от 50 страни. Cirque du Soleil International Headquarters са позиционирани в Монреал, Канада. Компанията е носител на редица престижни награди, сред които Emmy, Drama Desk, Bambi, ACE, Gemeaux, Felix и Rose d`Or de Montreux.

Saltimbanco е вдъхновяващ спектакъл на Cirque Du Soleil, характерен със своята пищност и артистичност. Провокиран е от градската атмосфера на метрополиса и неговите колоритни жители. Името на спектакъла, произлизащо от италианското "saltare in banco," и буквално означаващо "да подскочиш от мястото си", символизира живота в големите градове във всичките им многобройни форми: хората, живеещи там; малките им странности и прилики; семействата и социалните групи; шумът и глъчката на улиците и извисяващите се над тях небостъргачи. Цирковото шоу дебютира през 1992 г, преминавайки през множество страни, преди да се впусне в ново пътешествие през 2007 г., този път като турне в големи арени в Северна Америка и Европа. Cirque du Soleil е доставил радост и възхита на над 100 милиона души в над 300 града от шест континента. Досега шоуто е преминало през Европа, Северна и Южна Америка, Австралия, Япония и Нова Зеландия.

Броят на артистите в спектакъла Saltimbanco надвишава 50 участника от 20 различни държави. Аудиторията на цирка има уникалната възможност да стане свидетел на стаяващи дъха акробатични номера, невероятни атлетични соло участия и епични групови пърформанси. Пред очите на публиката се изреждат почти невъзможният баланс, подскоци и превъртания, противоречащите на всякакви правила за гравитация трапец и бънджи трикове, ефектни жонгльори и не на последно място уникални и разсмиващи до сълзи клоуни. Спектакълът удивлява с техническа прецизност и екстравагантен дизайн, вплетени във впечатляващите костюми на артистите, невероятни светлинни ефекти, въздействаща музика и магия във всеки един номер. Еклектичните образи на шоуто, изградени изцяло в бароков стил, пренасят зрителите в един фантастичен, почти илюзорен свят, в един въображаем град, където многообразието е извор на надежда.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.