Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
The Doors преиздават легендарния си последен албум “L.A. Woman”
25 Януари 2012
Повод е специалната 40-та годишнина от излизането на записа

Годината на The Doors настъпи. В началото на януари легендарната рок група пусна първото си ново парче от 40 години насам, което не е било издавано никога досега. Премиерата на песента “She Smells So Nice” беше на 9-ти януари на официалната страница във Фейсбук на The Doors. Парчето е включено в преизданието на култовия, последен албум на групата – “L.A. Woman” от 1971-ва, като специалният нов двоен диск – “L.A. Woman: 40TH Anniversary Edition” събира редица неиздавани досега материали на The Doors.

Записът включва хитове като “L.A. Woman”, “Love Her Madly” и “Riders On The Storm” и се издава по повод 40-тата годишнина на албума. Освен новата песен “She Smells So Nice”, вторият диск на “L.A. Woman” е с още 8 нечувани до момента версии на песни от оригиналния запис. Новото издание препраща слушателите към мястото, където The Doors са творили, а именно тяхната репетиционна в Западен Холивуд. Един конкретен откъс от разговорите в студиото, които са включени в албума, е запечатал невероятен момент на вдъхновение, когато Джим Морисън предлага групата да добави култовия звуков ефект на гръмотевица в началото на песента “Riders On The Storm”. 

“L.A. Woman” маркира завинаги кариерата на групата, тъй като Морисън почива няколко месеца след излизането на албума. По това време Robert Meltzer от списание Rolling Stone нарича записа „най-великият албум на The Doors”. Групата е първата банда, която издава 8 последователни платинени албума и през 1993-та година The Doors влизат в Залата на славата на рокендрола и получават награда Grammy за цялостно творчество, както и звезда на Алеята на славата в Холивуд през 2007-ма година.
 
Албумът “L.A. Woman: 40TH Anniversary Edition” на The Doors е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.