Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Поли Генова се представи добре, но напусна Евровизия
13 Май 2011
Български представител не е достигал до финал на Евровизия след заелите пето място Елица и Стунджи с песента "Вода" в надпреварата във Финландия през 2007

Въпреки ефектното си и убедително представяне на втория полуфинал на "Евровизия", българската представителка Поли Генова отпадна от класирането за финала на песенния конкурс с песента "На инат".

Снощи "визи" за големия финал в Дюселдорф на 14 май получиха представителите на Босна и Херцеговина, Австрия, Украйна, Молдова, Швеция, Словения, Румъния, Естония, Дания и Ирландия. Те ще се състезават заедно с победителите от първия полуфинал, изпълнители от Сърбия, Русия, Швейцария, Грузия, Финландия, Исландия, Унгария, Литва, Азърбайджан и Гърция. За финала съгласно регламента на конкурса автоматично се класират и Франция, Испания, Италия, Великобритания и Германия.

Български представител не е достигал до финал на "Евровизия" след заелите пето място Елица и Стунджи с песента "Вода" в надпреварата във Финландия през 2007, съобщава БГНЕС. Оказа се, че Кипър и България са събрали еднакъв брой точки. При втората проверка на резултатите Молдова изпревари Латвия и малката балтийската страна не успя да се класира.

Ето подреждането на изпълнителите за финала на 14 май:
Финландия, Босна и Херцеговина, Дания, Литва, Унгария, Ирландия, Швеция, Естония, Гърция, Русия, Франция, Италия, Швейцария, Великобритания, Молдова, Германия, Румъния, Австрия, Азербайджан, Словения, Исландия, Испания, Украйна, Сърбия и Грузия.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.