Факти, Анализи, Коментари
   21 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Почина легендарната актриса Елизабет Тейлър
23 Март 2011
Прочутата холивудска актриса Елизабет Тейлър, любимка на няколко поколения почитатели на киноизкуството, почина на 79 години

Прочутата холивудска актриса Елизабет Тейлър, любимка на няколко поколения почитатели на киноизкуството, почина на 79 години. Съобщението бе направено от официален представител на актрисата и разпространено от световните агенции. Преди два месеца тя беше приета в медицинския център "Синай" в Лос Анжелис заради проблеми със сърцето.

През целия й живот Елизабет Тейлър постоянно е в светлината на прожекторите, но не само с кариерата си в киното. Нейните здравословни проблеми, проблемите с фигурата, алкохолизма и разбира се многобройните бракове и любовни афери - всичко това е чудесна храна за жълтата преса. Омъжвала се е 8 пъти, в това число на два пъти за актьора Ричард Бъртън.

Елизабет Роузмънд Тейлър е родена на 27 февруари 1932 година. Удостоена е с Орден на Британската империя. Наградена е два пъти с Оскар за най-добра женска роля. Тя е първата актриса, чийто хонорари се изчисляват на милиони долари. Тя се нарежда на 7-мо място сред 100-те най-добри актриси за всички времена.

Елизабет Тейлър се ражда в сравнително заможно семейство на американци, пребиваващи в Лондон. Когато е на 3 годинки, започва да взима уроци по балет. За първи път се снима в киното на 9 годишна възраст. През 1963 година става първата актриса, която минава границата на един милион долара за ролята си във филма "Клеопатра". Там тя се среща и се снима заедно с бъдещия си съпруг Ричард Бъртън. Има двама сина и една дъщеря. Взима дейно участие и в политически и хуманитарни акции.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.