Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лейди Гага грабна три награди "Грами" и не изневери на ексцентричността си
14 Февруари 2011
Американското трио Лейди Антебелум бяха изненадващите победители с пет награди на церемонията по награждаване в Лос Анжелис

53-aта по ред церемония по връчване на наградите "Грами", учредени от американската Академия за изкуство и звукозапис, се проведе в Лос Анджелис. Американското трио Лейди Антебелум бяха изненадващите победители с пет награди.

Сред първите носители на тазгодишните грамофончета е Лейди Гага. Тя спечели три награди, сред тях в категорията за най-добра поп певица. Тя запази марката си на най-ексцентричната съвременна изпълнителка, появявайки се на сцената в началото на своето изпълнение от огромно прозрачно яйце, съобщават информационните агенции.

Белият рапър Еминем спечели две от десетте си номинации: най-добър албум и най-добро рапсоло. Сър Пол Маккартни пък беше удостоен с "Грами" за най-добър рок вокал.

26-годишната джаз басистка и певица Есперанца Спалдинг, която е един от любимите музиканти на американския президент Барак Обама, беше избрана за „най-добър нов изпълнител”.

Церемонията започна с изпълнения на известни певци на песни на Арета Франклин, отдавайки й почит. Кралицата на соул музиката се възстановява от операция. Сред изпълнителите, които се появиха на сцената, бяха рок легендата Мик Джагър, Боб Дилън и Барбара Стрейзанд.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.