Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
На световната галапремиера на “Рапунцел и разбойникът” фенове посрещнаха звездите от филма с ... тигани
17 Ноември 2010
Композиторът Алън Менкен, създал музиката към анимационната комедия, получи своя звезда на Алеята на славата в Холивуд

Забавната анимационна комедия на Disney, чиято предпремиера в България е на 26 ноември 2010 г., представя напълно нов поглед върху класическата приказка. В духа на филма, на световната премиера в Лос Анжелис миналия уикенд, актьорите, озвучаващи Рапунцел и Флин Райдър в оригинал, бяха посрещнати от феновете с ... тигани – нетрадиционно оръжие, но изключително ефективно в ръцете на една принцеса, съобщават от Форум Филм България.

Ден преди премиерата на филма композиторът Алън Менкен, носител на 8 награди Оскар и създател на музиката към филма, беше удостоен с честта да притежава своя звезда на Алеята на славата в Холивуд. „Това е ...уау...много  вълнуващо! Да съм постоянна част от Булевард Холивуд е толкова лудо”, споделя емоциите си популярния създател на музика и песни в някои от най-емблематичните анимационни класики на Disney. Сред наградените негови творби са „Малката Русалка”, „Красавицата и звярът”, „Аладин” и „Покахонтас”.

Актьорите, които озвучават главните герои в “Рапунцел и разбойникът” на български са Калин Врачански, който дава гласа си на чаровника Флин Райдър, и Надежда Панайотова, озвучила вокалите и репликите на златокосата Рапунцел. Другите гласове, които ще чуем, са на Владо Михайлов от група „Сафо”, който изпълнява вокалите на разбойника Флин; Снежина Петрова като гласа на Майка Готел и Милица Гладнишка, която изпълнява вокалите й.

В юбилейния 50-ти анимиран проект на студиото, от Disney преобръщат всичко надолу с главата, за да направят един свеж, актуален и различен филм. “Рапунцел и разбойникът” е съвременна комедия за зрители на всяка възраст, която представлява и технически, и артистичен крайъгълен камък за анимационното студио и изкуството на компютърната анимация въобще.

Когато най-издирваният и най-чаровният бандит в кралството - Флин Райдър - се скрива в тайнствена кула, той е похитен от Рапунцел – заключена в кулата красива тийнейджърка с руса коса, дълга цели 20 метра. Интересната похитителка на Флин, която търси начин да избяга от кулата, където е заключена от години, сключва сделка с красивия разбойник. Така странната двойка се отправя на изпълнено с екшън приключение, в което участват расов жребец суперченге (на име Максимус), свръх грижовен хамелеон (на име Паскал) и разпасана хайка бандити.

Създатели на “Рапунцел и разбойникът” са режисьорите Байрън Хауърд („Гръм”) и Нейтън Грино („Гръм”, „Мулан”), сценаристът Глен Слейтър („Малката русалка”). Музиката е дело на композитора Алън Менкън („Малката Русалка”, „Под водата”, „Красавицата и звярът”, „Аладин” и „Покахонтас”).
Предпремиерно „Рапунцел и разбойникът” ще се завърти в 3D и стандартните киносалони на 26 ноември 2010г. Повече информация и актуални новини за авантюрите на Рапунцел и разбойникът може да намерите на фен страницата на филма във Фейсбук: facebook.com/Rapunzel.bg.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.