Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ще снимат две продължения на Аватар
28 Октомври 2010
Камерън ще започне работа по сценария в началото на следващата година с цел заснемането на филмите да стартира в края на 2011 година

Известният американски кинорежисьор Джеймс Камерън планира две продължения на успешния си научнофантастичен филм "Аватар". Изпълнителният директор на "Туентиът сенчъри фокс" обяви, че Камерън ще започне работа по сценария в началото на следващата година, съобщава БНР.  Планирано е заснемането на филмите да стартира в края на 2011 година.

От киностудията се надяват все още неозаглавените продължения на "Аватар" да се появят по кината през декември 2014-а и съответно през декември 2015-а година. Камерън ще реши дали лентите да бъдат заснети едновременно.

"Аватар" е научнофантастичен филм от 2009 г. Сценарият и режисурата са дело на Джеймс Камерън. Главните роли са изпълнени от Сам Уортингтън, Зоуи Салдана, Сигорни Уийвър и Стивън Ланг. Филмът е разпространен от "Туентиът сенчъри фокс". При бюджет от около 500 млн. долара приходите от лентата, най-касовата за всички времена в света, са около 2,7 милиарда долара.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.