Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Tурнето на Слави Трифонов и Ку-ку бенд се превърна в една от най-мащабните продукции, напускали пределите на България
15 Октомври 2010
То започна в края на септември и завърши в началото на октомври, минавайки през 6 града в САЩ и Канада

Турнето „Slavi Trifonov & Ku-Ku Band American Tour 2010” в САЩ и Канада се превърна в истински празник за сънародниците ни отвъд океана. То започна в края на септември и завърши в началото на октомври, минавайки през градовете Бостън, Ню Йорк, Чикаго, Лос Анджелис, Монреал и Торонто в едни от най-известните зали, приютявали някои от най-изтъкнатите звезди от света на музиката. Поради огромния интерес от страна на публиката, организаторите добавиха две допълнителни дати в графика за Чикаго и Монреал, а концертът в Ню Йорк беше преместен в по-голяма зала. За осемнадесет дни турнето мина през шест града, с осем концерта, хиляди развълнувани почитатели, много положителни емоции и незабравими преживявания за музикантите и публиката.

За успешното протичане на турнето се погрижиха редица професионалисти от българска и американска страна. Екипът, който тръгна от България, след молебен за успех в столичния храм „Св. вмчк Георги Победоносец”, включващ музикантите, балерините, актьорите и техническите лица, наброяваше 58 души. Американските им колеги – шефове на екипи и технически лица, се присъединиха към тях в Бостън и до края на обиколката се грижиха за обезпечаването на концертите. Продъкшън - мениджър на турнето беше небезизвестният Браян Лийдъм, изтъкнат професионалист, работил с много известни имена от световната музикална сцена, сред които Ролинг Стоунс и Металика. Във всеки един от градовете екипите от страна на локалните съорганизатори наброяваха по над 20 души. Изключително професионалното оборудване, както и музикалните инструменти, бяха наети изцяло от САЩ и пътуваха в два 18-метрови тира. Зрителите имаха възможност да се насладят на едно уникално шоу, с много ефекти, мултимедия и перфектен звук.

Слави, музикантите и техническият екип изминаха около 35 000 километра, прекарвайки във въздуха повече от 40 часа. За комфорта им се погржиха Bulgaria Air, предоставяйки им за времето на турнето самолет Boеing 737-300 /85 У/. Два големи автобуса бяха наети да превозят изпълнителите по суша, а транспортирането на техническите екипи се осъществяваше с найт лайнери.

Във всеки един от градовете, музикантите бяха посрещнати сърдечно и емоционално. Публиката беше на крака още при първите акорди, а вълнението на сънародниците ни на изпълненията на „Йовано, Йованке”, „Облаче ле, бяло”, „Кога зашумят шумите”, трудно може да се предаде с думи.

Телевизионният екип на турнето успя да заснеме всички концерти, настроенията в бекстейджа, както и интервюта с участници и зрители. В най-скоро време, след обработката на материала, bTV ще излъчи филм с най-интересните моменти от Американското турне на Слави и Ку-ку Бенд.

Тези осемнадесет дни със сигурност ще оставят траен спомен както у нашите сънародници отвъд океана, така и у музикантите и целия екип, който спомогна това уникално по рода си турне да стане факт.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.