Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Скандал! Кинодейците напуснаха фестивала "Златна роза" във Варна
3 Октомври 2010
Те напускат в знак на протест, защото "не можем да се примирим, че законодателната и изпълнителната власт в България, многократно нарушават Закона за кино"

Ние, долуподписаните режисьори и продуценти на филмите, включени в програмата на Фестивала на българския игрален филм "Златна роза", напускаме фестивала в знак на протест, защото не можем да се примирим, че законодателната и изпълнителната власт в България, многократно нарушават Закона за кино". Това се казва в декларация на режисьори и продуценти на български игрални филми до правителството, прочетена на откриването на фестивала "Златна роза".

"Не можем да приемем, че след повече от година лъжи и обещания, правителството отново няма да изпълни поетите ангажименти, за финансиране на Българско кино. Правителствената политика убива българското кино, а не може да има България без българска култура. Ако министърът на културата не е в състояние да приложи закона за кино, смятаме, че той трябва да се оттегли от поста си", се казва още в декларацията.

Декларацията е подписана от режисьорите и продуценти: Александър Морфов, Анри Кулев, Асен Владимиров, Борислав Чучков, Владимир Андреев, Виктор Чучков, Галина Тонева, Георги Балкански, Георги Дюлгеров, Георги Чолаков, Димитър Гочев, Димитър Митовски, Драгомир Шолев, Иван Черкелов, Ивайло Христов, Камен Калев, Киран Коларов, Кирил Кирилов, Николай Акимов, Станимир Трифонов, Цветодар Марков, Иван Дойков, Владо Шишков, Петър Вълчанов, Росен Цанков, Кристина Грозева, Светослав Овчаров, Деян Русев, Георги Иванов и др.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

татик
07 Oct, 2010 | 11:24

Да се даде път на младите - динозаврите в музея! Ще съм безкрайно щаслив когато се махнат и динозаврите от естрадата - тяхното място е само единствено на боклука!

proto
04 Oct, 2010 | 12:37

Чучнали си Чучковци и други и чакат с протегната ръка. Само се пребройте!

Айстигабе
03 Oct, 2010 | 20:28

Виииж ги тиии... На Лукас и Камерън да не би държавата да им дава пари за кино, аа? Просяци некадърни! Некадърни като артисти, некадърни и като просяци. Толкоз за българското кино.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.