Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Белослава и Орлин Павлов с хита на годината за юли
3 Август 2010
„Нашата полиция” на Веселин Маринов срещу „В името на вярата” на Лили Иванова в класацията за август
Белослава и Орлин Павлов във видеоклипа на „Всяка година по същото време”
Белослава и Орлин Павлов във видеоклипа на „Всяка година по същото време”

Трета дуетна песен печели месечната класация „Хит на годината” за юли на единствения по рода си музикален портал bgestrada.com. След като Орлин Горанов и Мариана Попова победиха през май с красивата балада „Чуй ме”, а песента на Милица Божинова и Асен Масларски „Побързай” спечели месечния чарт на юли, сега сега знамето развяват Белослава и Орлин Павлов със своя дует „Всяка година по същото време”.  Композицията е на Живко Петров по текст на самата певица и е саундтрак към едноименното представление на майка й Анета Сотирова и Тодор Колев в Малък градски театър „Зад канала”.

За разлика от предходните месеци, когато някоя от песните дръпваше с убедителна преднина, то през юли няколко парчета си оспорваха призовото място и разликата между тях са само няколко гласа. Белослава и Орлин събраха 19% от общите гласове, а на второ място с два гласа по-малко (или 18%) се класира авторската композиция на Елица Тодорова и Стоян Янкулов „Слънце” от новия им албум „Вода”. На трета позиция (или с 14% вот) се нареди Тони Томова с песента на Красен Петков по аранжимент на Красимир Илиев „Сантимент”, включена в последния й диск „Разговор с нея”.

От класацията отпадна парчето на Миро за „Евровизия” – „Ангел си ти”, събрало 12% от гласовете, заставайки на 4-то място. По регламент песните на втора и трета позиция продължават да се състезават и през следващия месец заедно с новите предложения за август. А те са повече от горещи. Скандалният химн, превърнал се в истински хит - „Нашата полиция” в изпълнение на Веселин Маринов е сред основните претенденти заедно със заглавната песен на новия албум на Лили Иванова „В името на вярата” – на френски, композирана от Кристиян Хол – автор на дузина хитове на Джони Холидей.

Международно участие правят още Георги Христов, който се включва с песен на руската прима Алла Пугачова по негов текст, и Поли Генова с „Едва ли”, дело на един от композиторите на световната звезда Леона Луис - Себастиан Арман заедно с нашия Борислав Миланов, който е сътворил текста в съавторство със самата изпълнителка. С едноименното парче от току-що излезлия си нов албум „Емигранти” се представя и Васко Кръпката. Композицията на Димитър Киров „Жмичка”, която спечели първа награда на тазгодишното юбилейно издание (30 години) на фестивала за детска песен „Сладкопойна чучулига” в изпълнение на Кристина Дончева, също се включва в надпреварата.

С новите си сингли в класацията за август се борят още Ирина Флорин – с „Копринена жена” и Лора Караджова и Goodislav – с „Нека бъде лято”. На www.bgestrada.com очакваме гласовете на ценителите на хубавата българска песен за най-хубавата мелодия на юли.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.