Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Джаз легенда свири на фестивала „The Bridge”
8 Юли 2010
За фестивала във Видин пристигат и музикантите от една от най-успешните млади български рок групи – Ajabez
рок група Ajabez
рок група Ajabez


Джаз тромпетистът Крис Мартин /Chris Martin/ пристига за младежкия фестивал по изкуствата „The Bridge” във Видин. В рамките на фестивала легендарният музикант с над 40 години опит на джаз сцената, в това число и с изпълнители като Buddy Rich и Tower of Power, ще изнесе концерт на неочаквано място - кораб сред Дунав /„Пунтон”/. В jam сесиите, освен неговият бенд, ще се включат музиканти от Държавна филхармония – Видин и студенти от НМА „Панчо Владигеров”.

За фестивала във Видин пристигат и музикантите от една от най-успешните млади български рок групи – Ajabez. Бандата, обявена през 2007 г. от БНТ за най-добра млада българска група, ще свири в крепостта Баба Вида в сряда, 14 юли от 19 часа. В рок вечерта ще се включат и музикантите от видинската Face2Face Zone и младежите от варненската група Full Circle.

Още в самото начало на фестивала класическата музика ще бъде представена в лицето на вокалния октет Octavoice. На 13 юли, вторник, те ще се представят в залата на Филхармонията.

Класическа музика ще звучи и в събота следобед, когато на благотворителен концерт-изложба в подкрепа на талантливите деца на Видин, на една сцена ще излязат студенти от НМА „Панчо Владигеров”, музиканти от видинската филхармония и ученици от НМУ „Любомир Пипков”.

В рамките на Международния младежки фестивал „The Bridge” деца от цялата страна ще се включат в общо 15 творчески работилници. Под патронажа на кмета на община Видин Румен Видов в продължение на цяла седмица /в периода 12 – 18 юли/ те ще пишат и изпълняват музика, ще рисуват, снимат и танцуват, ще играят театър, ще творят бижута и интериорни решения, и дори ще се учат как да стават DJ-и и да правят графити под ръководството на професионалисти. В края на фестивала те ще представят своите произведения в концерт-спектакъл и серия от изложби.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.