Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Chill Brazil - World Cup
26 Май 2010
Албумът е една пъстроцветна палитра, която без съмнение ще донесе истинската южноамериканска атмосфера

Хората казват, че бразилците играят най-хубавия футбол на планетата – дори когато красотата и елегантността не са напълно достатъчни за спечелването на купата. Тези две отличителни качества на бразилския футбол се отнасят и за тяхната музика – и това правило не се свежда само до самбата! Вдъхновен от любовта на нацията към най-великата игра и в чест на предстоящото Световно първенство по футбол излиза компилацията Chill Brazil: World Cup, събрал едни от най-известните музиканти на Бразилия.

Албумът е една пъстроцветна палитра, която без съмнение ще пренесе истинската южноамериканска атмосфера в доскоро студената Европа. Това ще стане с помощта на 14 песни, чиито заглавия не са трудни за отгатване: „O Futebol” е озаглавено парчето на Chico Buarque, което е написано специално за компилацията, Serjao Loroza/ Aline Calixto създават лятно настроение с „Praia e Sol (Maracana, Futebol), а като представители на младото поколение се открояват O Rappa с песента „Eu Quero Ver Gol”. Към компилацията се присъединяват още Gilberto Gil, Jorge Benjor, Chico Salles, Jorge Arajao и още няколко популярни бразилски имена като Tiê и Diogo Pocas с тяхната песен „Filho Maravilha (Fio Maravilha).

С изключително качествен баланс между самба, тропикализмо и съвременен рап се откроява бразилската музика в албума Chill Brazil: World Cup, докосвайки всички поколения, както прави и самият футбол.

Chill Brazil: World Cup излиза на българския музикален пазар благодарение на Орфей Мюзик.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.