Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сафура записа балканска версия на баладата „Drip Drop” с Желко Йоксимович
17 Май 2010
Тази версия на „Drip Drop” е една от най-големите изненади по пътя ми към Евровизия

Сафура, представителката на Азербайджан на Евровизия тази година, записа нова версия на хита „Drip Drop” с балканската легенда Желко Йоксимович. Песента беше представена ексклузивно вчера в сайтовете на двамата изпълнители: safura.eurovisiontalents.com и zeljkojoksimovic.com.

“Тази версия на „Drip Drop” е една от най-големите изненади по пътя ми към Евровизия. Бях впечатлена, когато чух, че Желко Йоксимович иска да направи балканска версия на парчето”, сподели сочената за финалист на Евровизия изпълнителка.

“Много съм горд от новата версия на „Drip Drop”, защото успях да добавя типично балканско звучене с лек ориенталски привкус към иначе западния стил на песен, която е много красива и в същото време много трудна, да не кажа невъзможна, за каквито и да било промени. Особено съм доволен от гласа на Сафура, от начина й на пеене и от невероятния колорит, който тя придава на звученето, въпреки че е само на 17 години”, заяви Желко.
Като повечето изключителни неща, които се случват напоследък в кратката, но шеметна кариера на Сафура, дуетът беше пълна изненада за всички. Желко Йоксимович е известен на целия Балкански полуостров, а в родната си Сърбия се нарежда по популярност до Горан Брегович. Желко участва в конкурса Евровизия през 2004 г. в Турция, където представи хита „Лане мое” и се класира на престижното второ място, отстъпвайки само на украинката Руслана и нейната песен „Wild Dances”.

През последните 5 години Желко не е работил по съвместни музикални проекти с други изпълнители – нито в родната си Сърбия, нито в чужбина. Не само това, но през цялата си кариера той не е записвал дует за конкурса Евровизия.

Изключение е направил единствено за Сафура, защото много харесал „Drip Drop”. Идеята му била да придаде на песента уникалното и неповторимо балканско романтично звучене. Балканската версия на „Drip Drop” е балада, която разкава съвсем нова история. Гласът на Желко в нея е плачът на мъжа, за който Сафура пее и мечтае.
“Уникално е! Дълбоко съм поласкана и щастлива, че имах възможността да работя с Желко. Той е изключително талантлив. Новата версия на „Drip Drop” е различна и по някакъв начин много по-дълбока и лична”, призна Сафура.

10 дни бяха необходими на Желко Йоксимович и екипа му от петима музиканти да превърнат „Drip Drop” в песен с балканско звучене. В новата версия Желко не само пее, но и свири на акордеон.

Според всички букмейкъри „Drip Drop” е фаворитът за спечелване на Евровизия тази година. За отрицателно време песента се превърна в хит и в България, като дори достигна до първата позиция в класацията на радио N-JOY. От една седмица и стилното видеото на парчето се върти по българските музикални канали.

Сафура ще представи „Drip Drop” на втория полуфинал на Евровизия на 27 май, в който ще участва и Миро. Тогава за първи път ще видим хореографията на парчето, която е измислена от ДжаКуел Найт, работил по „Single Ladies” на Бионсе.

Преди време Сафура заяви, че много харесва “Ангел си ти” на Миро и ще агитира сънародниците си да гласуват за българската песен. Според регламента, държавите не могат да гласуват за собствените си представители.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.