Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Задава се нова трилогия от “Междузвездни войни”?
Николай Атанасов - 23 Октомври 2009
Джордж Лукас се замислил за нова трилогия за джедаите в 3D, гледайки “Аватар”. Спрягат за режисьори Спилбърг и Копола

Поклонниците на фантастичната сага “Междузведни войни” изпаднаха във възторг от упоритите слухове, че режисьорът и продуцент Джордж Лукас обмисля създаването на нова трилогия за джедаите, но този път в стереоскопичния 3D-формат! Според сведенията обаче, новите филми от поредицата ще се режисират не от самият Лукас, а от други холивудски майстори на киното от “тежката категория” – Стивън Спилбърг или Франсис Форд Копола. 

Информацията за новата трилогия се появи първо в блога MarketSaw 3D, специализиран с сферата на триизмерното кино, след което обиколи всички специарлизирани онлайн-издания.

Според “достоверни източници” на изданието, Лукас се замислил да създаде нови “Междузвездни войни” в 3D, гледайки новата продукция на Джеймс Камерън “Аватар”, чиято официална премиера е на 18 декември. Ако “Аватар” се превърне в касов успех, Лукас ще даде ход на плановете си, отбелязват източниците.

Стивън Спилбърг, който има дългогодишна история на сътрудничество с Лукас, има два “Оскара” за “Списъка на Шиндлер” и “Спасяването на редник Райън”, а Франсис Форд Копола, известен с друга трилогия – “Кръстникът”, както и с “Апокалипсис сега”, също има две награди “Оскар. Само това бегло напомняне за режисьорските им умения ни кара да очакваме с нетърпение по-нататъшното развитие на идеята!

Последният засега блокбастър от сагата “Междузвездни войни” – “Епизод ІІІ: Отмъщението на Ситите” излезе през лятото на 2005 г. и оттогава събра над $ 380 млн. и повече от  $ 848 млн. в останалата част на света. През 2008 г. започна и успешното излъчване на триизмерния анимационен сериал “Междузвездни войни: Войните на клонингите”.

Феновете знаят защо! Ето защо новата поредица би имала невиждан успех...


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.