Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Френският културен институт представя за първи път филма за Силви Вартан „Отражения”
20 Октомври 2009
Премиерата на филма е на 21 октомври/сряда/ от 19 часа в Дома на киното

Първата предпремиерна прожекция и среща с екипа на документалния филм за Силви Вартан „Отражения” ще бъде за журналисти на 21 октомври /сряда/ от 11.00 ч. във Френския културен институт на ул. Дякон Игнатий № 2.

Филмът е реализиран с помощта на Френския културен институт, Societe Generale Експресбанк - по повод 10-годишнината на банката, и Данон.

В пресконференцията ще участват директора на Френския културен институт Бенедикт Контамен, Анка Костова – Мениджър „Външна комуникация” в Societe Generale Експресбанк, авторът Георги Тошев, продуцента Румяна Цанчева, операторът Румен Василев и режисьора Емма Константинова.

Във филма „Отражения” Силви Вартан говори за своя личен и професионален живот, за щастието да си на сцената, но и за болката да си предаден от любим човек. „Отражения” е първият оригинален български документален филм, посветен на легендарната певица.

Жената изпяла „Марица” и разплакала българската публика с „Облаче ле , бяло” през 1990 година говори откровено за България след 9-ти септември, за раните, с които я бележи емиграцията, за успешната кариера, но и личните кризи.

Какво е да напуснеш родината си, без да вярваш, че един ден ще се върнеш отново в нея? Как 16-годишна се превръщаш в звезда за една нощ, какво е да делиш една сцена с Бийтълс и да се превърнеш в идол на няколко поколения меломани?
Възможно ли е да споделиш част от живота си с друга звезда и каква е цената на успеха?

Отговорите на тези въпроси се съдържат във филма „Отражения” на журналиста Георги Тошев, оператора Румен Василев и режисьора Емма Константинова, които снимат звездата през септември в Париж.

Силви Вартан допуска екипа на „непознатиТЕ” на последните репетиции преди премиерата на новото й шоу в легендарната зала „Олимпия”. Освен Вартан, Георги Тошев разпитва съпруга й Тони Скоти, главния секретар на благотворителната фондация „Силви Вартан” Жан-Марк Сань, приятелката й от детството Фани Теохарова.

„Преди 5 години мечтаех да направя концерт и филм за Силви Вартан, защото ако има човек, който олицетворява любовта към родината от разстояние, това безспорно е Силви. Тя никога не е пропуснала да каже, през всичките тези години, че е българка! Трябвало е да изчакам, защото сега филмът ще подгрее концерта, така както се прави в целия свят, когато става въпрос за големи звезди.  Щастлив съм, че Вартан ни допусна достатъчно близо до личните си емоции и зрителите наистина ще видят една разтърсваща история, в която зад успешната фасада има много тъга, но и много любов. Като гледам вече готовия филм все повече си мисля, че животът на Силви Вартан  прилича на страстен танц на болката с любовта. Тя е жена, която не се предава лесно. Впечатляваща е тази жажда за любов, която съпътства живота й”.
Журналистът Георги Тошев и режисьорът Емма Константинова преглеждат над 60 часа архивен материал с кадри от професионалния и личен живот на Вартан. Във филма зрителите ще видят уникални кадри на Силви с Джони Холидей, с Бийтълс, с Карла Бруни и други знаменитости.

Повече от три месеца екипът преглежда архива на певицата, за да се покаже уникални кадри от нейната сватба, катастрофа, триумфи по различни сцени на света и тв програми, в дома и с децата и внуците.

Във филма Силви Вартан говори за тъжните периоди в живота си, за щастието да си майка и баба, за българската си дъщеря Дарина, за България…

Продуцент на „Отражения” е Румяна Цанчева.

Премиерата на филма е на 21 октомври/сряда/ от 19 часа в Дома на киното Би Ти ви ще излъчи „Отражения” на 25 октомври/неделя/ от 12 часа.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.