Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Номинираха посмъртно Майкъл Джексън за 5 награди American Music Awards
Николай Атанасов - 14 Октомври 2009
Покойният Крал на попа бе надминат само от 19-годишната кънтри-певица Тейлър Суифт, която има 6 номинации

Основният съперник на Джако - Тейлър Суифт.

Скоропостижно напусналият този свят на 25 юни 2009 г. Майкъл Джексън получи 5 посмъртни номинации за престижните музикални награди American Music Awards (AMA), предаде Reuters.

Кралят на попа може да грабне отличията в категориите “Изпълнител на годината”, “Най-добър албум” в категориите поп/рок и соул/R&B и “Най-добър изпълнител” в категориите поп/рок и соул/R&B.

Претендентите за AMA, които са най-важните музикални отличия отвъд Океана, наред с “Grammy”, се номинират според броя на продадените за годината дискове и честотата на излъчване на песните им в радиоефира.

По данни на компанията за мониторинг на музикалния бизнес Nielsen SoundScan, след смъртта на Джексън само в САЩ са продадени 5,7 млн. негови дискове. Преиздаденият сборник с хитове на Джако “Number Ones”, появил се на пазара първоначално през 2003 г., през тази година е продаден в 1,9-милионен тираж, който го превърна в най-търсения диск на годината. 

Кралят на попа е засенчен само от 19-годишната изгряваща звезда на кънтрито Тейлър Суифт (Taylor Swift), която е удостоена със 6 номинации. Албумът на Суифт от 2008 г. “Fearless” е продал 1,8 млн. копия през тази година, след като стана 3-ия по продажби албум за миналата година с 2,1 млн. екземпляра.

Четири номинации за тазгодишните награди получи бялото явление в рапа Еминем, а по три имат певиците Бионсе Ноулс и Lady GaGa, рапърът T.I. и групите Black Eyed Peas и Kings of Leon.

В най-престижната категория “Изпълнител на годината”, отличието ще си оспорват Майкъл Джексън, Тейлър Суифт, Еминем, Kings of Leon и Lady GaGa, уточнява The Rolling Stone.

Церемонията по връчването на наградите ще се състои на 22 ноември вечерта в Лос Анджелис, като в нея ще участват Алиша Кийс, Black Eyed Peas, Дженифър Лопес, Адам Ламбърт и др.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.