Факти, Анализи, Коментари
   4 Декември 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
PhoneSoap - "сапун" за мобилни телефони
14 Март 2020
Машинката убива микробите върху повърхността на мобилните телефони, като ги „къпе" в ултравиолетова светлина
Каквото и да пипнем с ръце - храна, бактерии, прах, то най-вероятно ще се прехвърли върху мобилния ни телефон, което го прави потенциален развъдник на микроби.

На фона на разпространяващата се епидемия от коронавирус изключително актуален става въпросът как да поддържаме телефоните си чисти.

Отговорът за това е машината за почистване, наречена PhoneSoap (сапун за телефон - бел.ред), която убива микробите върху повърхността на мобилните телефони, като ги „къпе" в ултравиолетова светлина.

По информация на CNN, PhoneSoap не е тестван срещу COVID-19 но независимо от това досега приходите за този месец са около 20 пъти по-високи, в сравнение със същия период на миналата година.

Според експерти, нашите мобилни устройства са носители на патогени, които могат да включват бактерии, резистентни към антибиотици. По този начин те представляват потенциален риск, особено за хора със здравословни проблеми.

Ултравиолетовата светлина, използвана за PhoneSoap, уврежда бактериите и вирусите, така че те да не могат да се размножават. Уредът убива 99,99% от познатите бактерии, включително ешерихия коли и салмонела.

PhoneSoap не е тестван срещу COVID-19 или ТОРС, но независимо от това, устройството може да се ползва като допълнителна мярка за ограничаване на епидемията.

Специалистите съветват телефоните да се почистват с продукти, съдържащи поне 60 % спирт. /БГНЕС


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.