Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
iPhone 14 спасява животи
17 Декември 2022
Пострадали при тежка автомобилна катастрофа били спасени благодарение на Emergency SOS via Satellite и Crash Detection функциите на iPhone 14
Най-новият модел iPhone 14 на Apple помогна за спасяването на двама души, участвали в тежка автомобилна катастрофа в Калифорния, САЩ. Инцидентът станал на магистрала Анджелис Форест, където превозно средство се отклонило от склона на планина и паднало от приблизително 300 фута в отдалечен каньон. 

Функциите на телефона за Emergency SOS via Satellite и Crash Detection помогнаха на спасителните екипи да стигнат до мястото на инцидента точно навреме. Функцията Crash Detection на iPhone 14 в колата се активирала, изпращайки сателитно съобщение до един от релейните центрове на Apple, където служител на центъра се свързва с властите за помощ. Изследователският и спасителен екип на Монтроуз открива жертвите на катастрофата, изважда ги с хеликоптер и ги отвежда в местна болница за лечение.

Функцията Emergency Satellite via SOS на Apple е била използвана и при предишни спасителни операции. При инцидент закъсал човек в отдалечена част на Аляска беше спасен с отново помощта на тази функция. 

Трябва да се отбележи обаче, че линиите за спешна помощ са получили и много фалшиви сигнали от тази функция. Поради това Apple призова всички потребители на серия iPhone 14 да актуализират до най-новата актуализация на iOS 16.2, за да коригират проблема.

И двете функции за безопасност са достъпни за всички потребители на iPhone 14 и могат да се активират при спешни ситуации, когато няма налична WiFi или клетъчна връзка.

Понастоящем функцията Emergency Satellite via SOS чрез сателит е достъпна в Съединените щати, Канада, Франция, Германия, Ирландия и Обединеното кралство и е безплатна за използване в продължение на две години.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Иван
29 Dec, 2022 | 12:27

Много фалшиви сигнали и няколко верни?!?! Apple трябва mай да си оправят функцията


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.