Факти, Анализи, Коментари
   17 Април 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
От ядрото на Слънцето излизат звукови вълни
9 Февруари 2019
Това предполага, че е фундаментална константа на Слънцето и може да е характерен и за други звезди
Учени от университета на Нортъмбрия установиха, че магнитните вълни на Слънцето се държат различно от смятаното досега, съобщава Phys.org. Анализът на данни, събирани 10 години, показа, че магнитните вълни в короната на Слънцето - най-външния атмосферен слой, реагират на звукови вълни, идващи от недрата на звездата ни. Досега се смяташе, че тези вълни се образуват на повърхността на Слънцето, където водородът достига температура 6000 градуса и възбужда магнитното поле.

Британските учени откриха доказателства, че магнитните вълни реагират, или се възбуждат по-високо в атмосферата от звуковите вълни, които оставят ясен маркер по тях. Наличието на този маркер означава, че цялата корона се разтърсва в отговор на звуковите вълни. Това предизвиква вибрации в много ясен обхват честоти.

Маркерът е открит в цялата корона през целия 10-годишен период. Това предполага, че е фундаментална константа на Слънцето и може да е характерен и за други звезди. Магнитните вълни имат голяма роля за пренасянето на енергия в Слънчевата система.

Освен че загряват короната на Слънцето, те ускоряват слънчевия вятър, който се движи със скорост около 1,6 милиона км/ч. Те се отразяват и на атмосферата на звезди и планети, на магнитното им поле, предизвикват полярни сияния.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

водач на МПС
01 Mar, 2019 | 15:38

През всичките тези години Висш Вселенски Разум ме напътства и съветва. Нищо без Негово одобрение или препоръка не предприемам. Може би съм единствен в момента на планетата с такъв Контакт. Ето защо в чужди битки не участвам-точно следвам наставленията и указанията Му.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.