Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Русия тества нов вид оръжие
2 Февруари 2019
Чрез визуално-оптическа станция 5П-42 "Филин" противникът може да бъде заслепен
Военноморският флот (ВМФ) на Русия получи нови системи, с които може временно да се ослепи противникът. Холдингът "Роселектроника", част от държавната корпорация "Ростех", започна да инсталира визуално-оптическа станция 5П-42 "Филин". С това съоръжение противникът може да бъде ослепен, съобщава КРОСС.

Станцията вече е инсталирана на фрегатата "Морски адмирал Касатонов", която минава  през производствени изпитания.

Втора се монтира на фрегата "Морски адмирал на СССР Горшков", която през 2018 година беше зачислена в състава на военноморския флот. Предвижда се монтажът на новото оръжие да се извърши и на две фрегати от проект 22350, които момента те се строят в завод "Северная верфь".

Станция "Филин" е разработена от АО "Опытный завод "Интеграл". Тя е предназначена за въздействие върху визуално-оптически и оптико-електронни канали за наблюдение нощем и при мрачно време и за прицел в стрелкови оръжия, както и в оръжия за близък бой, които се използват срещу надводни кораби и катери. Действието на станцията се основава на модулация на яркостта на светлината, при която се получава временно нарушение на зрението.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.