Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха неизвестно племе в джунглите на Амазонка
25 Август 2018
Кадрите са заснети с дрон от Индианската национална фондация по време на няколко експедиции в Долината Жавари - зона, която е много труднодостъпна
Няколко души, разхождащи се на поляна насред гъстата амазонска растителност, бяха заснети от дрон близо до границата на Бразилия с Перу. В последствие се оказва, че уловените кадри са на непознато изолирано племе, открито от Индианската национална фондация, съобщава КРОСС, цитирайки Франс прес.

Записът бе направен обществено достояние тази седмица, въпреки че датира от миналата година.

Кадрите са заснети от Индианската национална фондация по време на няколко експедиции в Долината Жавари - зона, която е много труднодостъпна и се намира в югоизточната част на бразилския щат Амазонас.

По принцип именно там са събрани досега повечето от доказателствата за съществуването на изолирани племена в страната.

Досега Индианската национална фондация се е свързала с 8 от тези изолирани общности. Тя има доказателства за съществуването на още 11 други племена, с които засега връзка не е осъществявана.

За да стигнат до зоната, в която са намерени повечето от доказателствата за съществуването на изолираните племена, експедициите, съставени от членове на Фондацията, както и от полицаи, са прекосили 180 километра реки и пътища, а после и още 120 километра в джунглата. Помощ на експедициите са оказали членове на общността канамари, които били големи познавачи на района.

Според Индианската национална фондация има 107 сигнала за присъствието на изолирани автохтонни групи в Бразилия.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Иван
25 Aug, 2018 | 12:53

То голямо племе - 4 човека. Може да е семейство, което е избягало от цивилизацията


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.