Факти, Анализи, Коментари
   29 Ноември 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Вдигат еднофамилна къща само за ден
29 Април 2017
Създаден е автономен робот, който може да създаде основната структура на цялата сграда, използвайки 3D принтиране
Построяването на еднофамилна къща отнема приблизително седем месеца, но екип от Масачузетския изследователски институт е създал система, която може да свърши работата за по-малко от ден, пише Daily Mail. 

Екипът е проектирал автономен робот, който може да създаде основната структура на цялата сграда, използвайки 3D принтиране. За да демонстрира технологията, екипът е построил стена с диаметър 50 фута и с височина 12 фута само за 14 ч. „принтиране“. Освен това машината не замърсява околната среда, тъй като се захранва чрез слънчеви панели.

Макар че тази технология може да промени начина, по който се строят къщи на Земята, според екипа системата ще бъде особено полезна за Марс. 

„Структурите, изградени със системата, могат да бъдат завършвани по-бързо и по-евтино от традиционните методи за строителство“, коментират експертите. 

„Освен това сградите могат да бъдат пригодени според особеностите на мястото и според желанията на създателите“, допълниха специалистите.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.