Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
НАСА откри звездна система със 7 планети с размерите на Земята
23 Февруари 2017
На три от планетите е много вероятно да има вода т.е. най-голяма вероятност да бъдат открити форми на живот има на тези три планети
От НАСА съобщиха, че са открили седем планети с размерите на Земята в слънчева система в съзвездието Водолей на 40 светлинни години от тук. На три от планетите е много вероятно да има вода. Директорът на научните мисии на НАСА Томас Цурбухен заяви:

Три от планетите са в зона, където е подходящо на повърхността им да се образува вода в течно състояние. Всъщност, с подходящите атмосферни условия, може да има вода на всяка от тези планети.

Това означава, че най-голяма вероятност да бъдат открити форми на живот има на тези три планети. Международен екип от Европа и САЩ обясни, че има шанс те да се превърнат в "обитаема екосистема".

Наблюденията с телескопа "Спитцър" са показали, че планетите са много по-близо една до друга от тези в нашата слънчева система. Ако човек се намира на една от тези екзопланети, следващата ще се вижда така ясно, както виждаме Луната от Земята.

Шон Кери, мениджър на научния център "Спитцър" на НАСА, нарече откритието "най-вълнуващото до момента" за 14-те години, в които телескопът работи:

С помощта на "Спитцър" измерихме много точно размерите. Освен това, благодарение отново на него, имаме предварителните измервания на масите на шест от тях. За една от тях измерването е достатъчно точно, за да сме почти сигурни, че на нея има богат воден състав. Това е много вълнуващо, защото това е една от планетите в обитаемата зона.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.