Факти, Анализи, Коментари
   6 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Животът на Земята се е зародил на ... Марс
29 Август 2013
Според проучване Червената планета е била по-добро място за зараждане на биология преди милиарди години отколкото Земята

Животът може да се е зародил на Марс, преди да се пренесе на Земята, твърди ново научно изследване. Според проучването Червената планета е била по-добро място за зараждане на биология преди милиарди години отколкото Земята.

Заключението на учените от екипа на професор Стивън Бенър е въз основа на това как са се сформирали първите молекули необходими за живот - РНК, ДНК и протеините. Според тях минералите бор и молибден, които най-ефективно са превърнали пребиотичните химикали във въглехидратни вериги, са се намирали в по-голямо количество на Марс.

Това е още едно доказателство, че животът се е зародил на Червената планета и е бил пренесен на Земята от метеорити. За щастие сме се озовали тук, защото Земята със сигурност е била по-добрата планета за развитието на живота, отбелязва професор Бенър.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

за молибдена
02 Sep, 2013 | 19:18

Връщате ме към нощта на времето,към мнения отпреди толкова години във форуми като този,на Новинар,Монитор,Стандарт и още къде ли не щеш...

за молибдена
02 Sep, 2013 | 18:25

Ще се намерят доказателства в подкрепа на тази теза.Просто не сме в тази година,в която ще бъдат открити безспорни доказателства,че животът е бил пренесен на Земята.Всяко нещо с времето си.

Noname
02 Sep, 2013 | 14:32

Не е издържана логически. Няма връзка количеството на дадено вещество с това дали живота на Земята е дошъл от Марс. Първо не е доказано, че е имало живот на Марс. А живот на Земята има! Второ не пречи да се зароди живот и на двете планети щом има необходимите елементи и на двете планети. :)

за молибдена
30 Aug, 2013 | 20:07

Логически хипотезата е издържана.Този химически елемент има изключително важно значение за функционирането на биологичните процеси.Той се съдържа в твърде много ензимни системи,без които въобще не можем да си представим живота,в качеството на активен елемент и нищо не е в състояние да го замени!Това би било понятно ако този химически елемент съществуваше на Земята в големи количества.Но неговото количество на Земята е едва 0,02 %,докато за сродните му химически елементи е : хром- 0,2%,никел-3,16%.А нали химическият състав на планетата трябва да намери отражение в биологичната структура на нейните жители!!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.