Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Създават най-големия самолет в света [ВИДЕО]
14 Декември 2011
Двукорпусният самолет с крила, по-дълги от футболно игрище, е способен да изведе космически апарат високо в атмосферата и там да го изстреля

Съоснователят на "Майкрософт" Пол Алън и ветеранът на аерокосмическата индустрия Бърт Ратън ще създадат най-големия самолет в света, с който ще може да се извеждат товари и астронавти в Космоса. Те обещават поредното им съвместно начинание да отвори нова глава в американските космически полети.

На пресконференция бяха представени плановете им за двукорпусен самолет с крила, по-дълги от футболно игрище, способен да изведе космически апарат високо в атмосферата и там да го изстреля. При това положение няма да има нужда от космодрум и от допълнителни разходи за гориво за ракета носител.

Един ден ракетата би могла да превозва и хора, но първите изпитания, планирани за 2016 г., ще бъдат безпилотни. Ратън ще създаде самолета "носител", който ще използва шест двигателя на Боинг 747. В проекта участва още един интернет магнат - Елон Мъск от ПейПал, който вече построи ракета за търговски космически полети. Гигантският самолет, ще тежи около 554 000 килограма, ще има нужда от писта с дължина 3650 метра, а размахът на крилата му ще бъде 116 метра.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Noname
14 Dec, 2011 | 14:53

Добре , но какво ще правят с космическия боклук, който ще оставят след пореднета ракета изстрелвана на степени? Една степен по малко, а другата степен?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.