Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
YikeBike – електрически велосипед, който се събира в чанта
10 Септември 2009
Футуристичния велосипед YikeBike тежи не повече от 10 килограма

На изложението във Франкфурт бе демонстриран иновационния и много компактен електрически велосипед YikeBike. Той има необичайна форма и скромни възможности, затова, при необходимост, може да се събере в сравнително малка чанта.

Устройството се състои основно от рамка, направена от въглородни влакна, електромотор и акумулаторна батерия. Странното е, че кормилото е разположено отзад. Освен това при движението с YikeBike може да имате проблеми със устойчивостта. На рекламния клип обаче се вижда, че можете да се придвижвате спокойно из града с велосипеда.
 
Футуристичния велосипед YikeBike тежи не повече от 10 килограма. С едно зареждане на акумулатора могат да се изминат до 8 километра със скорост 20 километра в час.

Очаква се YikeBike да се появи на пазара през следващата година.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

КАБАК
11 Sep, 2009 | 13:21

Много хубаво,че е сгъваемо и се побира в чанта,но това,че е с ел.батерия не е за БГ... Докато си имаме ЧЕЗ и ЕОН...тези- НТновостей не са приемливи за нас .
Не,че преди,когато имахме електротелфери,електрокари,мотокари...Ловеч; - щеше да е по-приемливо да си имаме- ел.вело,ел.мото и ел.кар-ове...,но ни постройха АЕЦ... и тока ни стана -"ботиков" ....


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.