Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тръгва официален регистър за тютюна
1 Април 2014
От днес тютюнопроизводителите могат да подават заявления за вписване в официален държавен регистър

От днес тютюнопроизводителите могат да подават заявления за вписване в официален държавен регистър, съобщава БНР. Липсата на информация колко тютюн се произвежда в страната доведе до множество скандали в рамките на изкупната кампания.

При подаване на заявленията, стопаните ще трябва да декларират площите, на които отглеждат тютюн през тази и миналата година, произведените и продадени количества през последната изкупна кампания, сортовете, които сеят, както и договорите за производство и изкупуване на тютюн. Ще се представят и документите, доказващи право на ползване на земите, върху които се отглежда тютюна.

Създаването на регистър на тютюнопроизводителите е част от общия пакет мерки, който ще предприеме земеделското министерство по отношение на сектора.  В момента никой в страната не разполага с информация кои и колко са тютюнопроизводителите, колко са площите, засети с тютюн, какво количество и какви сортове са произвеждат и кои фирми изкупуват тютюн. Липсата на актуална информация, доведе до това, че през последните години, държавни субсидии получаваха и хора, които отдавна не отглеждат тютюн.

Заявления за вписване в регистъра ще се подават в областните служби земеделие.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.