Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
От днес десетки хранителни продукти ще имат постоянни ниски цени
15 Ноември 2023
Сред тях задължително ще влизат хляб, мляко, месо, млечни и месни продукти, яйца, плодове и зеленчуци
Най-малко 50 хранителни продукти вече ще имат защитени, трайно ниски цени. Сред тях задължително ще влизат хляб, мляко, месо, млечни и месни продукти, яйца, плодове и зеленчуци. 

Те ще се предлагат от повечето от най-големите търговски вериги, които приемат партньорството с Министерството на икономиката.

Продуктите ще бъдат обозначавани с логото "Достъпно за вас" като част от кампанията на Министерството на икономиката за овладяване на поскъпването на храните. 

На входа на всеки от хипермаркетите ще се поставя информационно табло с актуалните най-ниски цени и съответните продукти, които се предлагат през седмицата. Те ще са различни, и на различни цени в отделните вериги.

Така ще се гарантира конкуренцията между търговците и възможността цените да падат на пазарен принцип, съобщи пред БНР министър Богдан Богданов.

Първоначално мярката породи спорове между експерти и беше категорично отхвърлена от Комисията за защита на конкуренцията, но впоследствие проблемите в закона бяха решени.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.