Факти, Анализи, Коментари
   2 Април 2020
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Износът на вино се е увеличил с 16 %
18 Септември 2012
Най-големият износ е за Русия, Полша, Германия и други, вътрешното потребление на вина също е увеличено с 13 %

Износът на български вина се е увеличил с 16 % от началото на годината. Това обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, който откри гроздобера на масива на ЕТ „Красимира Костова- Мира” в село Хърсово, община Сандански. Най-големият износ е за Русия, Полша, Германия и други. Вътрешното потребление на вина също е увеличено с 13 %.

Реколтата от грозде ще е с 30 % по-ниска през тази година, каза министър Найденов. Качеството обаче е много добро. Очакванията са за по-високи цени на гроздето. Министър Найденов обяви, че и тази година има интерес към износа на грозде, предимно бяло. Експортът е към Румъния, Италия, Гърция, Чехия. Той е против износа на суровина. Ще създадем условия да не се изнася директно грозде, а готова преработена продукция, каза министърът. Приходите от виното трябва да влизат в България, допълни той.

Собственикът на избата в Хърсово Коста Костов посочи, че изкупните цени на гроздето тази година са 60-80 стотинки за килограм за Мерло и за Каберне.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.