Факти, Анализи, Коментари
   8 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
1г. затвор за подпалвача на Джумая джамия в Пловдив
27 Април 2015
Окръжният съд гледа делото му по съкратената процедура, тъй като обвиняемият се призна за виновен

Една година затвор получи Виктор Александров за опита си да подпали Джумая джамия на 5 януари. Окръжният съд гледа делото му по съкратената процедура, тъй като обвиняемият се призна за виновен. Пред магистратите той заяви, че е действал в пияно състояние и че не си спомня за постъпката си, но съжалява за нея. Така делото мина без изслушването на свидетели и вещи лица.

На 5 януари през нощта,  след като изпил бутилка мастика в градинката до Джумаята,  мъжът изведнъж се вбесил, че в центъра на Пловдив не може да се издига такава сграда.  Тръгнал към най-близката бензиностанция, откъдето  излъгал дежурните и спял да дзелово гориво в ПВЦ бутилка и се върнал пред храма.  Полял дограмата и съседната саксия и ги запалил.  Нафтата обаче  не успяла да се разгори и  плъзналите пламъци били потушени от охранители на съседен обект. 

Въпреки това Александров не се отказал и отново тръгнал към бензиностанцията. Там обаче категорично му отказали втора продажба и той, разярен, опитал да открадне два литра бензин.  Междувременно, полицаите вече издирвали пиромана и той бил арестуван.   В съда Виктор Александров, който  е осъждан и преди,  помоли за снизхождение, твърдейки, че  бил в много пияно състояние  и се радва, че не е успял да запали джамията.

Съдебният състав му наложи наказание с една трета под минимума, една година затвор, при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.