Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Извънредно заседание на Общинския съвет в Пловдив заради спорния пробив до Водната палата
26 Октомври 2022
Вчера кметът Здравко Димитров обяви, че се преустановява работата по пробива за месец, за да се преработи проектът и да се информират пловдивчани
Над 50 души се събраха преди началото на днешната извънредна общинска сесия, в знак на протест срещу осъществяването на  пробива до Водната палата в Пловдив, информира БНР. 

Недоволните граждани са издигнали лозунги и плакати "Спрете пробива!", "Долу ръцете от града ни!", "Искаме паркове, а не магистрали!"

Извънредното заседание посветено точно на тази тема,  свикано по искане на 22 общински съветници от ГЕРБ, Демократична България и независимия Слави Георгиев. 

Те настояват да се прекрати изпълнението на проекта. Иска се също и да започне неговото цялостно обсъждане, кореспонденцията с фирмата изпълнител, строителните книжа и разрешителни, както и преписките с Управляващия орган на Оперативната програма „Региони в растеж“ относно възможни финансови корекции при изпълнението. 

Вчера кметът Здравко Димитров и част от екипа му обявиха, че се преустановява работата по пробива за месец, за да се преработи проектът и да се информират пловдивчани. 

На заседанието ще  присъстват и архитекти, урбанисти и еколози, които са изпратили експертни становища, също  против начинанието.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.