Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Разчистват опасните скали на тепето в Пловдив
18 Февруари 2015
Подпорната стена, която се срути наполовина, ще бъде изцяло премахната, а на нейно място ще бъде изградена нова

Въпреки спора между община Пловдив и Пловдивския университет чия грижа е рухналата подпорна стена на Джамбаз тепе от днес алпинисти от Гражданска защита започнаха работа по укрепването.

В събота вечерта подпорната стена на Джамбаз тепе рухна и причини срутване на скални отломъци и щети в две къщи в подножието на хълма.

Подпорната стена, която се срути наполовина, ще бъде изцяло премахната, а на нейно място ще бъде изградена нова. В момента алпинистите раздробяват нестабилните отломки, които са твърде големи, така че се налага контролирано да бъдат обрушени по склона.

Камъни продължават да падат върху къщите и във вътрешните им дворове, контролирано или не, свидетелства днес Стефан Делчев, обитател на едната от тях. Снощи пак се е усетил доста силен трясък, а въпреки обезопасяването, хората не са спокойни за протичането на цялата операция. След като скалният масив се изчисти от опасните отломъци, ще бъдат разчистени и дворовете на хората. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.