Факти, Анализи, Коментари
   19 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Наказани полицейски шефове и служители в Асеновград и Пловдив
2 Декември 2009
Наказаха полицаи за липса на реакция на сигнали от граждани
Директорът на ОДП Пловдив Тодор Чонов
Директорът на ОДП Пловдив Тодор Чонов

Началникът на РПУ Асеновград Илко Трайков и още двама служители са дисциплинарно наказани с порицание, а шефът на Икономическа полиция в града Ангел Петков е уволнен. Това съобщи директорът на ОДП Пловдив комисар Тодор Чонов. С мъмрене са наказани началникът на РПУ Стамболийски Петър Агов и още трима от подчинените му.

Причината е липсата на реакция на сигнали на гражданите, поясни комисар Чонов. В двете районни управления част от подадените информации за извършени престъпления не са завеждани официално и по тях не се е работило, уточни той.

Дисциплинарно е уволнен полицай от районното в Столипиново, който пиян е направил катастрофа. Установени са и длъжностните лица от Тракия, заради които не е плащан нощен труд на служителите, допълни комисар Тодор Чонов.

До края на седмицата ще е приключила проверката как личният джип "Тойота Ленд Круизър" на началника на Специализираното охранително подразделение към ОД на МВР-Пловдив Павел Костадинов се оказа на брега на язовир "Въча", когато бивш самбист застреля двама души на понтон.

Пред журналистите бе представен новият началник на отдел противодействие на престъпността Костадин Баков, който ще наблюдава пряко Икономическа и Криминална полиция.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.