Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ситигаз за пореден път подлуди пловдивчани и аварийните служби
1 Декември 2009
Опасното обгазяване се оказа планово пускане на ароматизиран газ

Заместник-кметът Руси Панчев извика спешно на среща ръководството на „Ситигаз” след поредния случай на паника вследствие на недобра информираност за работата на компанията. За трети път се създава напрежение, коментира Панчев. Оказва се, че газоснабдителите снощи са пуснали ароматизиран газ, за да проследят кражби, но за пореден път не са информирали за действията си.

Острата миризма на газ в понеделник предизвика спешна мобилизация на редица служби, в аварийната операция участваха служители на Гражданска защита, полицейски управления. В 22 часа снощи е бил затворен кранът на газопровода на Сити газ в района на хотел "Родопи" на Кукленско шосе, а Пътна полиция още от следобед затвори пътя. До късно снощи в порядъка на комюнике службите успокояваха пловдивчани. Сега се оказва, че е нямало никаква причина за тревога.

Интересно, обаче, щом така силно се размириса, откъде точно изтича газ? По логика, би трябвало проверката на Ситигаз да не доведе до нищо, ако нямаше наистина кражби...

Зам. кметът Руси Панчев обвини за създадена паника сред пловдивчани регионалния шеф на „Сити газ" Ясен Христозов, защото не е уведомил предварително никой, включително община Плевдив, че предприемат действия за откриване на причината за лекия спад в налягането на газопровода. Заместник-кметът уточни, че няма кражба на спирателен кран и изтичане на газ, а проблемът е създал съединител, който е причинил само пропуск на газ и затова количеството е много малко. Руси Панчев каза още, че днес ще разговаря с местния шеф на газовата компания как предварително трябва да се действа в подобни ситуации.

 Явор Христозов призна пропуска на екипа пред Радио Пловдив. Използван е одорант за откриване теча на метан и въпреки осезаемо силната миризма, никой не е уведомил Гражданска защита. Според Христозов обаче, действително е открита липса на спирателен кран и днес ремонтните работи на "Сити газ" продължават в района на "Кукленско шосе" до хотел "Родопи"


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.