Факти, Анализи, Коментари
   16 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Випуск 2009 на Медицинския университет в Пловдив полага Хипократова клетва
20 Ноември 2009
80 студенти днес ще получат квалификация магистър- лекар

Днес от 11 часа в Аула Магна на Медицински университет Пловдив ще се състои тържествената промоция на дипломантите по медицина от випуск 2009. След като получат дипломите си, новите лекари ще положат своите Хипократови клетви. Водещ на церемонията по традиция е деканът на факултета доц. д-р Илия Йовчев, а за Промотор / преподавателят, който връчва дипломите и обявява завършилите за лекари/, тази година е избран проф. д-р Никола Милчев, дмн и дългогодишен ръководител на катедрата по акушерство и гинекология. От името на академичната общност дипломантите ще поздрави ректорът на Медицинския университет доц. Г. Паскалев.

Днес в Пловдив се дипломират 80 лекари, от тях 61 са български студенти, останалите са от Македония, Турция, Украйна и Индия. 20 от дипломантите завършват с отличен успех от следването и държавните изпити. Средният успех от семестриалните изпити на випуска е много добър 4.90, а от държавните - също много добър, 5.10.

Отличничката на випуска д-р Диана Запрянова ще произнесе слово от името на българските студенти, а от името на чуждестранните – приветствие ще отправи д-р Кристина Волчанова от Украйна. Честта да чете Хипократовата клетва ще има втората по успех отличничка – д-р Христина Кръстева.

Предвидени са предметни награди за всички с отличен успех. Тримата първенци по успех на випуска ще бъдат удостоени със знак „Отличник на МУ-Пловдив”.

Днес завършва 59-ият випуск на Медицинския университет в Пловдив, първата подобна церемония се е състояла в далечната 1950 година.



последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.