Факти, Анализи, Коментари
   16 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Обявиха преференциите за пътуване в Градски транспорт
19 Ноември 2009
Ученици и студенти ще пътуват с 40 ст. билет и едногодишна карта от 15 лв за всички линии

40 стотинки ще струва билета в масовия градски транспорт от следващата година за хората, които ползват преференции. Намалението ще важи срещу срещу съответната карта, цената на която се определя в зависимост от доходите.

За ученици и студенти едногодишната карта за пътуване в масовия градски транспорт ще струва 15 лева. Тя ще важи за всички линии.

Със заповед на кмета Славчо Атанасов картата за една година за всички линии за пенсионери и инвалиди с месечен доход от 120 до 290 лева е 30 лева.

За същата категория пътници, но с доходи от 290 до 490 лева картата ще струва 50 лева. Пенсионерите и хората с увреждания, които получават месечен доход над 490 лева ще плащат 90 лева. Децата до седем годишна възраст ще се возят безплатно в градския транспорт. Картите ще са поименни и ще се издават от „Автотранс 2000”.
 
 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

llauoykcuf
23 May, 2012 | 09:48

Поклонниците на пълния член са някаква фанатична секта.

Случайно минаващ
30 Nov, 2009 | 18:59

Колега, няма смисъл да забелязваме и посочваме такива граматически грешки. Тези, които са търкали 15-16 години чиновете в училище и университета и не са научили родната си граматика са на път да издействат със закон промяната й, в смисъл - да отпадне пълният член "ЪТ" в бг - граматиката, иначе щели да имигрират у странско, тъй като в Лондон и Вашингтон не искали пълен член у ингилизкиьот език. Интересно, дали ще успеят да накарат и тамошните управници да си изменят и тяхната граматика, за да могат да казват "тя граматика /та/ е празна работа - тя е за зубъри /те/. Съвременният човек е динамичен и няма време да си задава въпрос за всяко изречение "кой извършва действието ?", за да го членува с "ЪТ", а не с "а". Просто носиш ЕДИН ГАЩИ ПЛЯВА и мааш по авенюта /та/. "Елементарно Уотсън", както е казал един приятел на Шерлок Х........

etaj_5
19 Nov, 2009 | 17:38

"40 стотинки ще струва билета в масовия градски транспорт"
Най-напред научете граматиката и тогава правете сайт, губи Ви се някъде познанието за пълен и непълен член. Чудим се защо децата бъркат.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.