Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Една среща с премиера- две противоположни мнения
16 Ноември 2009
Ще осигури ли държавата 5 млн лв за пътя между екозавода и Шишманци? Да или не?
Кметът на Пловдив Славчо Атанасов предава документацията за Екозавода на кмета на Раковски Иван Антонов/ архив/
Кметът на Пловдив Славчо Атанасов предава документацията за Екозавода на кмета на Раковски Иван Антонов/ архив/

Срещата премина ползотворно, премиерът Борисов пое ангажимент да разпореди на министър Плевнелиев да осигури петте милиона за пътя между екозавода и Шишманци, каза след срещата с министър-председателя кметът на Пловдив Славчо Атанасов.

 Бойко Борисов пое и категоричен ангажимент, че парите от софийските бали ще бъдат заложени в бюджета на държавата за следващата година и Пловдив ще ги получи със сигурност, каза още Славчо Атанасов.

На срещата е присъствал и кметът на Раковски Иван Антонов, който твърди пред Plovdiv24.bg, че резултатът е нулев, но той не е очаквал и нещо друго. Според него, премиерът Бойко Борисов недвусмислено е обявил, че в момента няма откъде да намери исканите 5 милиона за компенсация на Раковски, с които общината да оправи пътя до Шишманци. Това, според Антонов, е обяснимо, тъй като, според него, средствата трябва да бъдат осигурени от община Пловдив. 

Кметът на Раковски заяви за пореден път категоричната си позиция, че няма да позволи пловдивският боклук да стигне до екозавода, докато не бъде изпълнена точката за паричната компенсация, която е заложена в подписано между двете страни споразумение.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.