Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Изтеглиха втория жребий за бебетата на "Роза импекс"
15 Ноември 2009
След първия жребий през юни резултатите са налице- 6 бебета са на път, още 2 очакват потвърждение
Обявяване на втория етап от кампанията и нейния финал
Обявяване на втория етап от кампанията и нейния финал

Така се определяха щастливците

Димитър Георгиев показа какво означава социален бизнес

Най- щастлива бе Нина Вулджева от фондацията " Искам бебе"

Необикновено висока успеваемост на опитите за зачеване ин-витро, финансирани от Роза импекс в рамките на кампанията " Още едно българче" бе отчетена днес. Ако в страната изобщо опитите имат 27% успеваемост, то от 19-те двойки, финансирани да опитат поредна процедура, резултатите са близо 60%. Това стана ясно от изказването на Нина Вулджева от фондацията "Искам бебе", която благодари от името на семействата с репродуктивни проблеми на Димитър Георгиев, собственик на козметичната компания "Роза импекс". Според наблюдателите, това се дължи на истински силното желание на двойките за дете. Или просто са имали късмет...

 Пловдивският бизнесмен показа не на думи, а със съвсем конкретни дела какво точно означава " социален бизнес" и за втори път днес бе теглен жребии за нови 18 двойки, на които той без преувеличение връща надеждата за детенце. Планирана да продължи две години, кампанията " Още едно българче", днес приключи, защото правителството все пак отпусна средства за семействата с репродуктивни проблеми. Средствата за ваучерите на стойност 4 000 лева, отпускани на всяка от двойките, избрани със жребий, идват от цената на над 250 козметични продукти, включени в кампанията. Част от тях бе отклонявана за тази цел.

Особеното на шанса, който даваше кампанията, е летвата, която бе по-надолу от официалните изисквания за ин- витро. Всички двойки, които са допускани до жребий, са имали по една неуспешна продура, възрастта на жените е до 43 години, а една от тях, която вече носи бебе, е забременяла от донор. Това не се допуска по принцип от Фонда за репродуктивно здраве. Но е абсолютен шанс за двойка, в която и двамата партньори имат проблеми.

Както за първия кръг на кампанията, и за втория кандидатите бяха по 300 двойки. За днешния жребий са били подбрани 180 двойки, от тях 18 ще получат ваучери за по 4 000 лв и могат да опитат ин-витро в процедура в център, избран от тях. Ето и печелившите номера, изтеглени от Димитър Георгиев, сина му Атанас Георгиев, от служители на фирмата, членове на фондации за репродуктивно здраве и журналисти:

Номерата по реда на изтеглянето им:

159, 80, 163, 2, 3, 19, 85, 37, 136, 98, 158, 116, 26, 112, 72, 18, 17 и 25.

От името на фондация " Искам бебе" Нина Вулджева подари на Димитър Георгиев символа им- медалион с ангелче, което да бди над него и над децата му. " И внучката", добави бизнесменът, посочвайки постерите на кампанията, на които е малката Доротея. 

И нещо повече за резултатите от първия кръг- през юни чрез жребий бяха определени 18 двойки, още една бе прибавена, тъй като мъжът е дългогодишен работник на " Роза изпекс". В момента 6 жени са бременни, две от тях вече в четвъртия месец. Една е забременяла, но не е успяла да задържи плода, а на още две кръвните проби са положителни, очаква се потвърждение. Една жена е още в началото на процедурите...Няма многоплодни бременности, всички жени чакат по едно бебе. Впрочем служителят на "Роза Импекс" скоро е почерпил за добрата новина, той също е сред щастливците.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.