Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Над 220 бебета ин витро очакват в АГ "Селена"
11 Ноември 2009
Най-младият професор в акушерството и гинекологията в България е част от екипа на болницата
Проф. Благовест Пехливанов
Проф. Благовест Пехливанов

488 опита ин витро са извършени в АГ болница "Селена" за последната година и  очакваме от тях да се родят над 200 бебета, съобщиха от ръководството на лечебното заведение. Това прави успеваемостта на ин витро центъра 52 %, което го нарежда сред водещите европейски клиники. Модерното оборудване позволява в клиниката да се извършват всички високотехнологични методи в асистираната човешка репродукция, категорични са специалистите.

3150 бебета от цяла Южна България са се родили в "Селена" от откриването й на 5 декември 2006 г. до момента. Гордостта на екипа е, че всички раждания тук протичат без болка.

Болницата разполага с 60 легла , ВИП студиа и предлага възможността бащата да присъства при раждането и след това.
 
Почти всички гинекологични операции се извършват по лапароскопски начин. В болницата работят 90 човека, от които 22 лекари. Най-новото попълнение в екипа на АГ "Селена" е най-младият професор в акушерството и гинекологията в България Благовест Пехливанов, който е научен ръководител на лечебното заведение. 
Специалистите от "Селена"  провеждат и обучение на лекари от цяла България по асистирани технологии.

През годината АГ "Селена" проведе поредица от срещи в по-големите градове на Южна България в помощ на двойките с репродуктивни проблеми. Съвместно с в. Марица организираха  акция БЕБЕ ин витро, която даде възможност на две двойки от гр. Пловдив да направят безплатен опит за зачеване ин витро.

Екипът на АГ "Селена" се включва активно в ежемесечните Дни на отворени врати в АГ болниците, което дава възможност на бъдещи и настоящи родители да се срещат с утвърдени специалисти – акушер-гинеколози, ин витро специалисти, педиатри, неонатолози, акушерки, психолози.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.