Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Днес отново гъст черен дим се стеле над училище в Пловдив
11 Ноември 2009
Икономическа полиция разследва доставката на гориво в общинските училища и детски градини
Училище " Св.св. Кирил и Методий" - 11 ноември
Училище " Св.св. Кирил и Методий" - 11 ноември

Въпреки че доставчикът на гориво на общинските училища и детски градини " Ска- 2007" обяви, че е сменила горивото навсякъде, където зарежда, днес отново гъст черен дим се стеле над училище "Св.св. Кирил и Методий" в кв. Западен, за което свидетелства и снимка, изпратена от очевидец.

Сигналът за поредното обгазяване, което стана причина миналата седмица кметът на града да се занимае със случая, както и да започне разследване от Икономическа полиция, е отнесен до градоначалника.

 През миналата седмица кварталът около училището беше обгазен и от сградата хвърчаха сажди, след като в училището започнаха да правят проби за преминаването от нафта на газ. Бизнесменът Пламен Моравенов беше извикан спешно в понеделник предобед да дава обяснения на  Славчо Атанасов.  Градоначалникът не изключи, че може би някой е разредил нафтата на своя глава. Няма да търпя подобни неща, защото от бюджета се плащат достатъчно много пари за горивото, подчерта Славчо Атанасов.

 Фирмата веднага е изтеглила горивото и е заредила друго.

Според кмета Пламен Моравенов представлява фирма "Ска - 2007", която зарежда с гориво общинските училища и детските градини и ясли. Поръчката е била възложена с договор, подписан от бившия кмет д-р Иван Чомаков на 7 ноември 2007 г. - един ден преди Славчо Атанасов да положи клетва. Договорът е тригодишен, но фирмата е избрана без търг, тъй като работи със стокова борса. Веднага на доставчика е бил платен аванс от около 1,5 милиона лева. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.