Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сириец начело на престъпната група, заловена с 50 кг хероин
30 Октомври 2009
Осмината остават в ареста, предявени са им обвинения по два члена от НК

Сирийският гражданин Фарда Акел, постоянно пребиваващ у нас, е тартор на организираната престъпна група за разпространение на хероин на територията на страната и в чужбина, която беше задържана по-рано тази седмица. В групата са пловдивчани и асеновградчани, включително от квартал Долно Воден. Двете жени са от турски произход и са живеели на съпружески начала с двама от мъжете, стана ясно в съда днес.

Байре Мехмед и Айсел Хюсеинова, Тодор Тодоров, Стоян Иванов, Аргалъ Наим, Георги Стоянов и Димитър Тодоров са хората на Фарда Акел. Спрямо всички тях днес Пловдивският окръжен съд взе най- тежката мярка за неотклонение - " задържане под стража". Срещу Фарда Акел бе повдигнато обвинение за организиране на престъпна група, а срещу останалите- по чл. 321 ал.3 от НК - за участие в организирана престъпна група, създадена да извършва престъпления по чл. 354 а, ар1 и ал.2 от НК - трафик на хероин в големи размери. Групата е извършвала трафика от Турция до страни от Европейския съюз.

За извършените престъпления осмината ги заплашва затвор от 3 до 10 години.

Групата е действала поне от 6 месеца. Делото се гледа при закрити врати заради използването на специални разузнавателни средства. Двама от групата бяха задържани във вторник през нощта с 50 кг хероин в микробус на път от Пловдив към Сливен. Наркотикът е бил скрит на дъното на бидони със зеле.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.